Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 zväzok mladej cibuľky, 1 zväzok reďkoviek, 6 paradajok, 200 g anglickej slaniny, pár plátkov chleba (podľa veľkosti), soľ, korenie Cibuľu, reďkovky a paradajky nakrájame a dáme do misy. Slaninu nakrájame na...
Potrebujeme tieto suroviny:zrelé šípky, cukor Šípky zbavíme jadierok, rozmixujeme, prepasírujeme cez sito, zvážime a prid...
Potrebujeme tieto suroviny:20 až 30 dkg čerstvých hribov, 1 stredne veľká cibuľa, 5 dkg masla, 2 lyžice oleja, 4 lyžice hladkej múky, 2 dcl smotany, soľ, rasca, pažítka podľa chuti, 1 l vody, zemiaky Na masle a oleji krátko speníme cibuľku, pridáme múku a len krátko zamiešam...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balenie bryndze, 100 g masla, 100 g mletých orechov Bryndzu s maslom vyšľaháme do peny a vmiešame mleté orechy. Bryndzovú nátie...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g špargle, 125 ml smotany, 3 lyžice masla, 1 lyžička cukru, 2 veľké paradajky, 1 lyžica citrónovej šťavy, zeleninový bujón, soľ, čierne korenie Špargľu umyjeme a olúpeme. Šupky dáme variť do litra vriacej osolenej vody ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčového mäsa zo stehna, 2 vajcia, 50 g eidamu, mlieko, zemiak, hladká múka, soľ, olej Mäso umyjeme a nakrájame na rezne, nasolíme a naklepeme. Mlieko, vajcia, mú...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l slepačieho vývaru, 150 g póru, 50 g masla, 1 žĺtok, 50 g čerstvého smotanového syra, 75 g polohrubej múky, polovica lyžičky sušeného droždia, 75 g strúhaného syra, 1 lyžica paradajkového pretlaku, tuk na vyprážanie Maslo vymiesime so žĺtkom, pridáme smotanový syr, vmiešame múku s droždím, ...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg polohrubej múky, 250 g bryndze, vajce, prášok do pečiva, tuk, soľ Z múky, bryndze, soli, tuku a vajíčka urobíme cesto, pridáme prášok do peči...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček šošovice, 1 cibuľa, 1 mrkva, údené mäso, smotana, 1 l vody Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku a zalejeme vodou. Do vody vhodíme nadro...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hlivy, soľ, 100 g tatárskej omáčky, 2 lyžice strúhaného chrenu, petržlenová vňať Hlivu uvaríme v osolenej vode, pokrájame na väčšie kúsky, položíme na tanie...
|
|