Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:cibuľa, polohrubá múka, olej na vyprážanie Cibuľu nakrájajte natenko, obaľte v polohrubej múke, opečte na oleji ako hr...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hovädzieho mäsa, 500 g hrachu, 1 kaleráb, 1/2 zeleru, 1 petržlen, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, čierne korenie, soľ Cez noc namočený hrach uvaríme v jednom hrnci spolu s hovädzím mäsom. Potom...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kačacie prsia s kožou, 1 pomaranč, 4 lyžice medu, 2 lyžičky sójovej omáčky, 1 zelená paprika Papriku pokrájame na väčšie kúsky, na rovnako veľké pokrájame aj kačacie pr...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g kuskusu, 400 g fazule v paradajkovej omáčke, 1 paprika, 2 paradajky, 200 g syra, 1 lyžička olivového oleja, soľ Kuskus nasypeme do hrnca, osolíme, pridáme olivový olej, zalejeme vriacou v...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 150 ml sladkej smotany, drvená rasca, mleté biele korenie, pažítka, 4 uvarené vajcia Zemiaky olúpeme, v osolenej vode uvaríme domäkka, potom scedíme a vodu ucho...
Potrebujeme tieto suroviny:pol hrnčeka múky, 4 lyžice oleja, 1 téglik smotany, 1 l mlieka, 6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, rasca Do hrnca nalejeme olej, necháme prehriať a potom pridáme múku a urobíme beš...
Potrebujeme tieto suroviny:60 dkg hladkej múky, 10 dkg Hery, 25 dkg práškového cukru, 3 vajcia, 3 lyžice medu, 1 lyžička sódabikarbóny, trochu škorice, klinčeky pomleté, na plnku: slivkový lekvár + posekané orechy + hrozienka Suroviny spolu vymiešame a necháme 4 hodiny stať. Cesto rozdelíme na 3 čast...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie lososa, 2 dcl bieleho vína, 4 strúčky cesnaku, 1 stredná cibuľa, 1 bobkový list, 4 zrnká korenia, soľ, pažítka V hrnci zmiešajte víno s korením, bobkovým listom, pretlačeným cesnakom a n...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg sviečkovej, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 3 mrkvy, 3 petržleny, 1 menší zeler, 40 g masla, 1 smotana, 2 lyžice octu, soľ, čierne korenie, bobkový list, anglické korenie, múka, mlieko, 1 l vývaru Umytú a odblanenú sviečkovú osolíme, okoreníme a prešpikujeme slaninou. Na ...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g zeleru, 50 g cvikly, 50 g póru, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 50 g bieleho jogurtu, 20 g eidamu Zeler a cviklu uvaríme do polomäkka, potom pokrájame na malé kocky, pridáme...
|
|