Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:800 g zubáča, 150 g masla, 300 g čerstvých hríbov, hladká múka, korenie, rybí alebo hovädzí vývar Osolené porcie zubáča obalíme v múke a prudko opečieme na časti masla. Plát...
Potrebujeme tieto suroviny:králik (cca 1 kg), 100 g prerastanej slaniny, 150 g žltej cibule, 150 g červenej cibule, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, olej Umytého a osušeného králika rozoberieme na časti, osolíme a okoreníme mletý...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g tvarohu, 2-3 lyžice sladkej smotany (alebo kondenzovaného mlieka), citrónová šťava, 2 lyžice medu, 2 mladé mrkvy Tvaroh ušľaháme so sladkou smotanou a citrónovou šťavou a vmiešame med a je...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 2 cibule, 2 vajcia, soľ, masť, 1 lyžica hladkej múky Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme nahrubo nakrájanú ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 bažant, cesnak podľa chuti, soľ, korenie Bažanta rozporcujeme, osolíme, potrieme roztlačeným cesnakom, dáme do pekáč...
Potrebujeme tieto suroviny:30 dkg hladkej múky, 7 vajec, 30 dkg údenej slaniny, štipka soli, 3 hrnčeky studenej vody Z múky, štipky soli, jedného vajca a vody vypracujeme tuhšie cesto. Z cesta...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hovädzieho mäsa, 2 cibule, olej, soľ, čierne korenie, bazalka Mäso umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme a opečieme sprudka na rozohriat...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g kapra, 100 g hríbov nakladaných v octe, cibuľa, 250 ml kyslej smotany, 60 g masla, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list Porcie kapra osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle. Pridáme bo...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g polohrubej múky, 200g cukru, 1 kypriaci prášok, 125 g masla, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 500 g čerstvých jahôd Zmiešame cukor, múku a kypriaci prášok, pridáme mlieko, vajce a rozpustené ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hovädzích rezňov zo stehna, strúhanka, 20 dkg hladkej múky, 2 vajcia, 2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, olej Rezne osolíme, okoreníme, naklepeme, po oboch stranách posypeme strúhankou ...
|
|