Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 kuracie stehná, 150 g šampiónov, 40 g cibule, 15 g hladkej múky, 60 g oleja, soľ, 5 g mletej sladkej papriky, mletá rasca Stehná opečieme na polovičke oleja a vyberieme ich na tanier. Do výpeku pri...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g paradajok, 1 šalátová uhorka, 1 cibuľa, olej, ocot, cesnak, soľ Paradajky sparíme v horúcej vode, olúpeme a nakrájame na plátky. Pridáme na...
Potrebujeme tieto suroviny:huby, cibuľa, soľ, korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, hladká múka Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masti. Pridáme očistené a nakrájané...
Potrebujeme tieto suroviny:3 stopky rebarbory, polovica ľadového šalátu, 8 reďkoviek, 200 g kyslej smotany, 1 lyžička trstinového cukru, 1 lyžica panenského repkového oleja, soľ, korenie Rebarbory olúpeme, nakrájame na tenké plátky, dáme do panvice, prilejeme tr...
Potrebujeme tieto suroviny:8 bielkov, soľ, čierne korenie, 25 dkg strúhaného syra Z bielkov ušľaháme pevný sneh, osolíme a okoreníme a veľmi opatrne vmiešame...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčové mäso, cibuľa, biele korenie, vegeta, 2 lyžice horčice, kečup, 2?3 lyžice sójovej omáčky, feferónka Polozmrazené mäso pokrájame na kúsky veľké asi 1 x 0,5 cm, necháme rozmrazi...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hladkej múky, 200 g najemno nastrúhanej mrkvy, 300 g zmäknutého stuženého tuku, vanilkový cukor na obaľovanie Z mrkvy, tuku a hladkej múky vypracujeme cesto, vyvaľkáme na 5 mm a vykraju...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g predného srnčieho mäsa s kosťou, 100 g cibule, 75 g margarínu, 40 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, rasca, paradajkový pretlak, citrónová kôra, cesnak Na polovici tuku opražíme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paprik...
Potrebujeme tieto suroviny:malá cvikla, 100 g jahôd, bazalka, mäta, limetková dužina, hrsť čerešní, kokosová voda Očistenú cviklu namixujeme s mrazenými čerešňami a kokosovou vodou. Keď dos...
Potrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 140 g cukru, šťava z 1 citróna, 140 g vlašských orechov, na plnku: 250 g masla + 3 na tvrdo uvarené žĺtky + 200 g práškového cukru + 140 g orechov + 100 g podrvené sušienky + 1 lyžice mlieka, na ľadovú polevu: 120 g bielej čokoládovej polevy + 4 lyžice oleja Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme šťavu z jedného...
|
|