Dnes je utorok, 30. apríla, meniny má: Anastázia NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:0.75 kg zemiakov, 4 lyžice tuku, 2 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čerstvé alebo sušené zelené bylinky Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tuk...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g marhúľ, 1 citrón, 250 ml jablčnej šťavy, 1 l vody, 30 g škrobovej múčky, vanilkový cukor Marhule vhodíme na chvíľu do vriacej vody, potom ich olúpeme, vykôstkujeme,...
Potrebujeme tieto suroviny:540 g polohrubej múky, 360 g tuku na pečenie, 1 smotana na šľahanie, na plnku: 150 g mletých vlašských orechov + 150 g mletého cukru + 1 bielok + trocha rumu + vajce na potretie Do misy dáme múku, nastrúhame na strúhadle tuk, nalejeme šľahačku a vypracu...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g chudého bravčového mäsa, 4 veľké cibule, 4 papriky rôznych farieb, 4 paradajky, niekoľko strúčikov cesnaku, soľ, mletá paprika, čierne korenie, instantná zápražka, olej Na oleji opražíme na polkolieska nakrájanú cibuľu. Až je skoro ružová, zasy...
Potrebujeme tieto suroviny:3 stopky rebarbory, polovica ľadového šalátu, 8 reďkoviek, 200 g kyslej smotany, 1 lyžička trstinového cukru, 1 lyžica panenského repkového oleja, soľ, korenie Rebarbory olúpeme, nakrájame na tenké plátky, dáme do panvice, prilejeme tr...
Potrebujeme tieto suroviny:8 jabĺk, med, 1 pohárik bieleho vína Jablká umyjeme, osušíme, odstránime jadrovníky a vzniknutý otvor naplníme m...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg teľacieho stehna, 100 g masla, soľ, vývar Mäso sprudka osmažíme zo všetkých strán na rozpálenom masle, osolíme, podle...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g broskýň, 8 lyžičiek práškového cukru, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 250 ml smotany na šľahanie Broskyne umyjeme, nakrátko ponoríme do horúcej vody, ošúpeme, rozpolíme a o...
Potrebujeme tieto suroviny:1 plátok melóna, 2 cl mätového likéru, suchý sekt, mäta, plátok citróna Z melóna urobíme menšie guličky, dáme ich do vysokého pohára, pridáme oba l...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g kapra, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 50 g sardelového masla, 200 ml červeného vína, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, hladká múka, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica jemne nakrájanej zelenej petržlenovej vňate Kapra umyjeme, očistíme, rozporcujeme, osušíme, osolíme, okoreníme, popráši...
|
|