Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:375 ml pohánky, slivky, 1,5 l mlieka, maslo, cukor, soľ Pohánku uvaríme v osolenom mlieku tak, aby bola vláčna. Do vymasteného peká...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g zemiakov, 200 g tvarohu, 1 žítok, 2 dcl mlieka, 8 dcl vody, soľ Umyté, olúpané a pokrájamé zemiaky uvaríme v osolenej vode. Mäkké zemiaky s...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l čiernej jarabiny, 1 l jemnej liehoviny (vodka alebo brandy), 1 l vody, 1 kg cukru krupice Do štvorlitrovej fľaše dáme čiernu jarabinu, zalejeme liehovinou a necháme ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg boku z amura, 200 g čerstvých húb, 2 cibule, 250 ml kyslej smotany, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, bobkový list, citrónová šťava, 50 g oleja, vývar Osolené a okorenené porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:maliny, voda, med Maliny očistíme, umyjeme a necháme uschnúť. Potom ich necháme v mrazničke z...
Potrebujeme tieto suroviny:miska šípkov, 100 g ryže, 30 g orechov, mletá škorica, cukor (alebo med) Šípky očistíme, rozkrojíme, zbavíme semien a nakrájame nadrobno. Ryžu uvarí...
Potrebujeme tieto suroviny:4 filé zo zubáča bez kože, citrónová šťava, 6 šampiňónov, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl mlieka, strúhaný parmezán, maslo, strúhanka, soľ, čierne korenie, oregano, tymian Oprané a osušené filety osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a marinujeme....
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg tekvice, 1 kg mrkvy, 1 kg cukru, 1 vrchovatá lyžica kyseliny citrónovej, 1 marhuľová esencia, 1 Pektogel Tekvicu a mrkvu nastrúhame nahrubo a podusíme. Potom zmes rozmixujeme, prid...
Potrebujeme tieto suroviny:8 plátkov sendviča, 1 jablko, 8 plátkov anglickej slaniny, 8 plátkov syra, maslo Plátky sendviča potrieme maslom a vložíme na 3 minúty pod gril (alebo na tr...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balenie cestovín, 300 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, čierne korenie, masť na vymastenie pekáča Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Potom vodu zlejeme, k cestovinám p...
|
|