Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:varený kozľací korienok, varené mäso z hlavy, 200 g slaniny, 4 vajcia, 4 lyžice krupice, cca 700 ml mlieka, soľ, mletý muškátový kvet, hrsť jarných žihliav, petržlenová vňať, tuk na vymastenie pekáča Krupicu s mliekom a soľou uvaríme ako hustú kašu a necháme vychladnúť. Do n...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zveriny, 100 g údeného mäsa, 50 g slaniny, zelená petržlenová vňať, 2 cibule, 30 g sadla, soľ, korenie, maslo, múka, 200 ml bieleho vína Nadrobno nakrájanú zverinu, údené mäso, slaninu, cibuľu a nasekanú petržlen...
Potrebujeme tieto suroviny:0,25 kg usušeného pomletého jačmeňa, 1 l vody, olivový olej Jačmen upražíme doružova, zalejeme litrom vody a varíme do zhustnutia. Kašu...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 3 vajcia, 50 g masla, korenie, soľ, tuk na vyprážanie Zemiaky uvaríme v šupe a ešte horúce olúpeme, prelisujeme alebo najemno nas...
Potrebujeme tieto suroviny:10 zemiakov, 10 strúčikov cesnaku, 6 lyžíc olivového oleja, 3 vetvičky čerstvého rozmarínu, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky olúpeme, umyjeme, nakrájame, pridáme zvyšné prísady a riadne premie...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g morčacích drobkov, cestoviny, 75 g paradajkového pretlaku, 450 g miešanej mrazenej zeleniny, 1 lyžička bazalky, soľ, štipka provensálskeho korenia, petržlenová vňať Do studenej vody dáme variť drobky. Pred dovarením pridáme paradajkový pret...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg hovädzieho mäsa s kosťou, 0,5 kg slepačieho mäsa, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 zväzok zelerovej vňate, 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovica zelenej papriky, 150 g kelu, pór, olej, soľ, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, 1 bobkový list, tymian Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou...
Potrebujeme tieto suroviny:1 lístkové cesto, 300 g balkánskeho syra, 250 g tvarohu, 2 vajcia Nastrúhaný balkánsky syr zmiešame s tvarohom a vajcami. Zmes nakladieme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g šošovice, 20 g hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, 4 sladkokyslé uhorky, bobkový list, soľ, 40 g masti Šošovicu preberieme a aspoň na 2 hodiny namočíme. Potom ju scedíme, zalejem...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g sušených fíg, 100 g cukru kryštál, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry, 0,5 l vody Vodu s cukrom prevaríme. Až vznikne sirup, pridáme nadrobno nakrájané figy ...
|
|