Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:zemiaky uvarené v šupke, uvarená cvikla, 3 jablká, nízkotučná kyslá smotana, biely jogurt, soľ, mleté biele korenie Ošúpané zemiaky pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú cviklu,...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g tekvice, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice sójovej omáčky, pol lyžičky mletej papriky, štipka soli, 8 lyžíc olivového oleja Tekvicu rozkrájame na mesiačiky, zbavíme semienok a dáme do pekáča vyložené...
Potrebujeme tieto suroviny:8 plátkov hovädziny, 5 plátkov slaniny, 4 veľké cibule, tymián, plnotučná horčica, 1 hrnček svetlého piva, soľ, mleté čierne korenie Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte ,...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 300-400 ml mlieka, maslo Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame a uvaríme v osolené vode domäkka. Mliek...
Potrebujeme tieto suroviny:80 dkg hovädzie sviečkovej, 6 dkg slaniny, 15 dkg kečupu, 1 pohár vína, 20 dkg šampiňónov, 6 lyžic oleja, 2 lyžice masla, 3 paradajky, 2 bobkové listy, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, jalovec Z odblanenej očistenej sviečkovej nakrájame bifteky, mierne ich naklepeme, ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 250 g Hery, 100 g nastrúhaných lieskových orieškov, štipka soli, pol lyžičky škorice, 1 lyžička pomarančovej kôry, 1 lyžička pomarančovej šťavy, 1 vajce, 5 lyžíc bieleho vína, práškový cukor so škoricou a vanilkou na obalenie Zo surovín vypracujeme cesto, rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme z n...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g lahôdkového tofu, 5 PL špenátového pretlaku, 3 vajcia, 50 g masla, 100 g údeného tofu, hrubú celozrnnú múku, mletý muškátový oriešok, soľ Lahôdkové tofu zomeľte, premiešajte so špenátovým pretlakom, vajciami a tak...
Potrebujeme tieto suroviny:3 cl vodky extra jemnej, 3 cl limetového džúsu, sladký okraj z kryštálového cukru a kvapky grenadíny, ľad Okraj pohára namočíme do citrusovej šťavy a namočíme do kryštálového cukru ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 0,25 l kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, l lyžica tuku, soľ, drvená rasca Kapustu vložíme do litra horúcej vody a uvaríme do mäkka. Múku rozmiešame v...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, kúsok zeleru, 120 g mrkvy, pór, cibuľa, 20 g masti, 1 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, majorán, 50 g údeného bôčika, 2 párky, 1,5 dl smotany, petržlenová vňať Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame. Cibuľu pokrájame...
|
|