Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kvalitné cabajka, 1 žervé, 2 lyžice kyslej smotany Klobásu zomelieme dohladka, pridáme žervé a kyslú smotanu a riadne premieša...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g mletého mäsa, čerstvé listy špenátu, 2,5 dcl mlieka, 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 1 vajce, soľ, hladká múka Z mlieka, vajca, soli a hladkej múky pripravíme cesto, z ktorého pečieme pa...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg čučoriedok, 800 g cukru, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej, pektín Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čuč...
Potrebujeme tieto suroviny:20 g podzemku galgánu, 20 g koreňa archangeliky, 10 g škorice, 10 g muškátového orecha, 1 l 70 % alkoholu, 1 l cukrového sirupu Zmes podzemku galgánu, koreňa angeliky, škorice a muškátového orecha namočí...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g polohrubej múky, 500 g tuku, 11 lyžíc bieleho vína, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť. Potom ho r...
Potrebujeme tieto suroviny:1 broskyňa, pol banánu, pol hrnčeka nízkotučného mlieka, pol hrnčeka bieleho jogurtu Všetky suroviny dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka....
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 75 g krupicového cukru, 1 vajce, 125 g vychladeného masla, štipka soli, 2 lyžičky vanilkového extraktu Všetky prísady rýchlo vymiesime na hladké cesto, zabalíme do fólie a nechám...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 8 hláv bedle vysokej, 1 cibuľa, 2 vajcia, smotana na varenie 12%, soľ, čierne mleté korenie, rasca, majorán, masť Zemiaky nakrájame na kolieska a povaríme v posolenej vode 10 minút. Na mast...
Potrebujeme tieto suroviny:50 dkg mladej fazuľky, 2 cibule, 4 lyžice oleja, 2 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 lyžičky mletej červenej papriky, petržlenová vňať, 1 jogurt Pokrájanú fazuľku podusíme v osolenej vode domäkka. Na oleji speníme nadrob...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l šťavy z kyslej kapusty, 5 dkg slaniny, masť, 10 dkg hladkej múky, soľ, starší chlieb Pokrájanú slaninu opražíme na masti, zasypeme polovicou múky a upražíme do ...
|
|