Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:bedle, maslo, soľ, rasca Huby očistíme, nožičky nakrájame najemno. Na panvicu dáme kúsok masla a nož...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva mušlí vo vlastnej šťave (340 g), 1 dl bieleho vína, 1 malý paradajkový pretlak, 1 citrón, tabasco, soľ Mušle necháme odkvapkať a rozdelíme ich do pohárov na šumivé víno. Biele ví...
Potrebujeme tieto suroviny:13 lyžíc hladkej múky, 3 lyžice práškového cukru, 1/2 tuku, 1 vajce, 1 malá lyžička citrónovej kôry, 1/2 kypriaceho prášku, džem podľa chuti Múku, kypriaci prášok, cukor, postrúhaný tuk, vajce a citrónovú kôru dáme d...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g hydinovej pečene, 1 vajce, 1 lyžica Solamylu, soľ, mleté čierne korenie, 2 chilli papričky, 3 lyžice oleja, Glutasol, 1 lyžica ostrej horčice, 2 lyžice červeného vína Hydinovú pečeň pokrájajte na menšie kúsky a premiešajte s rozšľahaným vajco...
Potrebujeme tieto suroviny:20 "tvrdých" húb veľkých 10-15 cm (najlepšie hríby alebo podhřiby), kúsok masla, anglická slanina, soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika, cesnak, smotana na šľahanie Huby očistíme a nakrájame na väčšie silnejšie plátky. Slaninu nakrájame na ...
Potrebujeme tieto suroviny:8 koliesok ananásu, 8 kopčekov vanilkovej zmrzliny, 4 lyžice karamelu, 4 lyžice ušľahanej parížskej šľahačky, 4 vetvičky mäty Dve kolieska ananásu rozpolíme a dáme bokom. Ostatné rozkrájame na kúsky, v...
Potrebujeme tieto suroviny:1 údené koleno (asi 0,5 kg), 250 g párkov, 250 g suchého žltého lúpaného poleného hrachu, 250 g mrkvy, 2 veľké cibule, 250 g kalerábu, 250 g zemiakov, 2 stopky zeleru, 3 celé klinčeky, 1 l vody, 500 ml svetlého piva, 1 lyžička horčice, zväzok petržlenovej vňate Mrkvu, cibuľu, kaleráb, zemiaky a zeler pokrájame na kocky. Hrach opláchnem...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mrkvy, 3 jablká, 1 citrón, voda, cukor, soľ Omytú mrkvu i jablká nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme štipku soli, c...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g celozrných pšeničných rezancov, 400 g čerstvej kapusty, 2 lyžice slnečnicového oleja, soľ, mleté čierne korenie Cestoviny uvaríme podľa návodu. Kapustu nastrúhame na hrubom strúhadle a op...
Potrebujeme tieto suroviny:veľký paradajkový pretlak (alebo liter paradajkového džúsu), voda, soľ, muškátový oriešok, 2 lyžice kryštálového cukru, cestoviny, tvrdý syr, 1 lyžica kyslej smotany, olej, hladká múka, 2 cibule Na oleji speníme dve cibule a zaprášime ich hladkou múkou. Do hrnca nalejem...
|
|