Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g pohánky, 1 l mlieka, práškový cukor, 4 lyžice nahrubo nasekaných orechov, 1 hrsť hrozienok, štipka soli, 80 g masla Pohánku niekoľkokrát prepláchneme vriacou vodou, potom ju zalejeme mliekom,...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hladkej múky, 250 g masla, 50 g cukru, štipka soli, 4 cl oleja, 100 ml vody, jablká, na mliečny krém: 2 vajcia + 4 lyžice cukru + 2 hrnčeky mlieka Z ingrediencií vypracujeme cesto, vyvaľkáme, dáme na vymastený a vysypaný p...
Potrebujeme tieto suroviny:3 cl Whisky Cream Stock, 1 cl vaječného likéru, 1 cl brandy, 2 cl smotany, muškátový oriešok, kocky ľadu Do šejkra vložíme kocky ľadu, prilejeme všetky suroviny a poriadne potrepem...
Potrebujeme tieto suroviny:0,25 kg usušeného pomletého jačmeňa, 1 l vody, olivový olej Jačmen upražíme doružova, zalejeme litrom vody a varíme do zhustnutia. Kašu...
Potrebujeme tieto suroviny:6 teľacích rebierok, 100 g syra, soľ, mletá červená paprika, masť Teľacie rebierka naklepeme, osolíme, opaprikujeme a rýchle opečieme v horúc...
Potrebujeme tieto suroviny:1 malý kel, 200 g polohrubej múky, 500 g netučného tvarohu, 3 vajcia, soľ, čierne korenie, mletý muškátový oriešok, hladká múka na obalenie Kel uvaríme v osolenej vode, vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Potom k...
Potrebujeme tieto suroviny:medajlónky (hrubé kúsky) z bravčového mäsa, 300 g drobnej mrkve, 4 hrsti baby špenátu, 1 lyžica olivového oleja, na dresing: 1 lyžica jemnej horčice + 2 lyžice medu + 2 lyžice olivového oleja Najprv urobíme dresing tak, že všetky na neho potrebné ingrediencie zmiešam...
Potrebujeme tieto suroviny:30 g masla, 200 ml mlieka, 200 g práškového cukru, 2 lyžice medu, rastlinný olej Мlieko nalejeme do kastróla, pridáme maslo, cukor a med a za stáleho ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g červených (alebo bielych) fazule, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice oleja, morská soľ Uvarenú osolenú fazuľu pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme rozotrený ces...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg mladých žihľavových listov, 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, soľ, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka Žihľavy umyjeme, sparíme vriacou vodou a povaríme (asi 10 minút). Potom vod...
|
|