Dnes je streda, 01. mája, meniny má: NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1,5 hrnčeka šošovky, 1 cibuľa, 2 paradajky, 2 klinčeky, 1 bouquet garni, 2 dcl suchého bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 125 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Šošovicu zalejeme vodou a necháme aspoň dve hodiny namáčať. Potom privediem...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g chudého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 100 ml vývaru, 2 vajcia, mleté čierne korenie, 5 strúčikov cesnaku, olej, 5 chilli papričiek, 2 póry Mäso nakrájajte na tenké pásiky, asi 3 cm dlhé. V miske rozšľahajte vajcia,...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g šampiňónov, 200 g šunky, 1 veľký pór, 5 vajec, soľ, rasca, olej, na cesto: 400 g múky + 1 vajce + 1 kocka 100% tuku + 0,2 cl octu + 1,5 dcl vody + štipka soli Cesto pripravíme tak, že uvedené suroviny premiešame a vypracujeme hutné ce...
Potrebujeme tieto suroviny:6 väčších zemiakov, 300 g salámu vysočina, 200 g slaniny, 200 g syra Niva, 150 ml smotany na šľahanie Zemiaky ľahko povaríme, čiastočne schladíme a rozkrojíme na polocice. Každo...
Potrebujeme tieto suroviny:4 hrnčeky varenej šošovky, 2 plechovky paradajkového pretlaku, 1 menšia cibuľa, cesnak, trocha vody Do hrnca dáme trošku vody, pridáme nakrájanú cibuľu a mierne povaríme. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g bryndze, 1 l mlieka, 2 hrste plochých rezancov, soľ, maslo, petržlenová vňať Bryndzu dobre rozšľaháme v mlieku tak, aby nevznikli hrudky, za stáleho mie...
Potrebujeme tieto suroviny:6 cl žitnej whisky, 3 cl suchého vermutu, 3 cl ananásového džúsu, ľad Do šejkra vložíme niekoľko kociek ľadu, pridáme uvedené suroviny a pretrepe...
Potrebujeme tieto suroviny:teľacie rezne, vajcia, hladká múka, kukuričné lupienky, soľ, olej Teľacie rezne naklepeme, osolíme, obalíme postupne v hladkej múke, vajci a ...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g syra niva, 150 g rastlinného masla, 2 lyžice bieleho jogurtu, 1 vajce uvarené natvrdo, 100 g póru, soľ Nivu dáme do misky a vidličkou popučíme. Maslo vymiešame s jogurtom, pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kvalitné cabajka, 1 žervé, 2 lyžice kyslej smotany Klobásu zomelieme dohladka, pridáme žervé a kyslú smotanu a riadne premieša...
|
|