Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 23. októbra, meniny má: Alojzia

Šampiňónový závin

Kategória: predkrmy, hubové jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept šampiňónový závin potrebujeme tieto suroviny:

   • 500 g šampiňónov
   • 200 g šunky
   • 1 veľký pór
   • 5 vajec
   • soľ
   • rasca
   • olej
   • na cesto: 400 g múky + 1 vajce + 1 kocka 100% tuku + 0,2 cl octu + 1,5 dcl vody + štipka soli
Recept šampiňónový závin pripravíme takto:
Cesto pripravíme tak, že uvedené suroviny premiešame a vypracujeme hutné cesto. Pór nakrájaný na kolieska veľmi krátko podusíme na oleji. Šampiňóny nakrájame na plátky a spolu so štipkou rasce tiež krátko opražíme na oleji. Vajcia rozklepneme a na oleji zľahka osmažíme tak, aby zostala polotekuté (pór, huby aj vajcia pripravujeme zvlášť). Cesto rozvaľkáme do tvaru oválu, rozprestrieme na neho v tenkej vrstve plátky šunky a polovicu vajec, v ďalšej vrstve huby, na ne pór a nakoniec zvyšné vajcia. Cesto stočíme i s plnkou do podoby klasického závinu, položíme na papier na pečenie a pečieme v predhriatej rúre asi 5 minút pri teplote 200°C, potom znížime teplotu na 150°C a dopečieme ešte asi 10 minút.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Šampiňónový závin nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Zemiakový závin s údeným mäsom  


šampiňónový závin, recept, predkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2020 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!