![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 500 g šampiňónov • 200 g šunky • 1 veľký pór • 5 vajec • soľ • rasca • olej • na cesto: 400 g múky + 1 vajce + 1 kocka 100% tuku + 0,2 cl octu + 1,5 dcl vody + štipka soli Recept šampiňónový závin pripravíme takto:
Cesto pripravíme tak, že uvedené suroviny premiešame a vypracujeme hutné cesto. Pór nakrájaný na kolieska veľmi krátko podusíme na oleji. Šampiňóny nakrájame na plátky a spolu so štipkou rasce tiež krátko opražíme na oleji. Vajcia rozklepneme a na oleji zľahka osmažíme tak, aby zostala polotekuté (pór, huby aj vajcia pripravujeme zvlášť). Cesto rozvaľkáme do tvaru oválu, rozprestrieme na neho v tenkej vrstve plátky šunky a polovicu vajec, v ďalšej vrstve huby, na ne pór a nakoniec zvyšné vajcia. Cesto stočíme i s plnkou do podoby klasického závinu, položíme na papier na pečenie a pečieme v predhriatej rúre asi 5 minút pri teplote 200°C, potom znížime teplotu na 150°C a dopečieme ešte asi 10 minút. V našej kuchárke bolo okrem receptu Šampiňónový závin nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Zemiakový závin s údeným mäsom šampiňónový závin, recept, predkrmy |
|