Dnes je štvrtok, 09. mája, meniny má: Roland NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1/3 hrnčeka fazule, 1 mrkva, 1 väčší pór, 1 lyžica špaldovej múky, saturejka, cesnak, 3 hrnčeky vody Fazuľu namočíme cez noc vo vode a druhý deň ju v nesolenej vode so saturejk...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g cestovín, 150 g údeného tofu, 1 kocka zeleninového bujónu, hladká múka, 0,5 l mlieka, soľ, mleté biele korenie, 5 lyžíc oleja Cestoviny uvaríme podľa návodu. Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, zal...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g kuskusu, 400 g fazule v paradajkovej omáčke, 1 paprika, 2 paradajky, 200 g syra, 1 lyžička olivového oleja, soľ Kuskus nasypeme do hrnca, osolíme, pridáme olivový olej, zalejeme vriacou v...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mletého mäsa, 200 g syra Niva, soľ, čierne korenie, nakrájaná čerstvá bazalka, na cestíčko: vajcia + hladká múka + pivo + trocha škrobovej múčky + soľ + korenie Mleté mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s nastrúhaným syrom a bazalkou. Zo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg feferóniek, 1 celá hlava cesnaku, 450 ml kečupu, 4 lyžice octu, 1 lyžica soli Feferónky očistíme od stopiek, riadne umyjeme, zbavíme semienok (môžeme ich...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kelu, 100 g klobásy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 80 g paradajok, 80 g polohrubej múky, 100 g bieleho jogurtu, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Očistený kel zbavíme hlúbovitých častí a pokrájame na rezance. Na oleji opr...
Potrebujeme tieto suroviny:4 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, 1 lyžica slivovice, 500 ml vývaru, 2 krajce toastového chleba, 1 lyžica oleja Vývar privedieme do varu, pridáme prelisovaný cesnak a slivovicu a povaríme...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g rýb, 1,5 l vody, 1 cibuľa, 2 mladé póry, petržlen, štvrtka zeleru, 4 paradajky, 1 lyžica masla, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, soľ, bobkový list, 4 zrnká celého čierneho korenia Očistené a nakrájané ryba vložíme do osolenej vriacej vody. Pridáme cibuľu,...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hlávka kapusty, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 300 ml smotany, masť, soľ, 2 lyžičky mletej červenej papriky Hlávku kapusty nakrájame na väčšie kusy, sprudka osmažíme na masti, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g červenej papriky, 400 g baklažánu, 1 menšia pálivá paprička, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, 250 ml vínneho octu, olej, 750 ml vody Baklažán ošúpeme a nakrájame na plátky. Papriky rozpolíme a zbavíme semieno...
|
|