Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav
AjvarKategória: na chliebHodnotenie receptu: Na recept ajvar potrebujeme tieto suroviny: • 800 g červenej papriky • 400 g baklažánu • 1 menšia pálivá paprička • 6 strúčikov cesnaku • soľ • čierne korenie • 250 ml vínneho octu • olej • 750 ml vody Recept ajvar pripravíme takto: Baklažán ošúpeme a nakrájame na plátky. Papriky rozpolíme a zbavíme semienok. Do hrnca vlejeme vodu, ocot a trochu oleja a privedieme k varu. Vložíme baklažán a papriku, povaríme päť minút a scedíme. Baklažán a papriku spolu s pálivou papričkou zbavenú semienok pomelieme alebo rozmixujeme a dobre premiešame. Do hrnca dáme olej, pridáme zeleninovú zmes a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne (aspon okolo hodiny). Desať minút pred koncom pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie. Ak chceme ajvar skladovať, musíme ho potom ešte v pohároch zavariť.
ajvar, recept, na chlieb Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!