Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g nových zemiakov, 300 g cherry paradajok, 2 lyžice olivového oleja, soľ, korenie, 3 vetvičky rozmarínu, 3 strúčiky cesnaku Zemiaky umyjeme, necháme odkvapkať, potom ich zmiešame s cherry paradajkami...
Potrebujeme tieto suroviny:na prvé cesto: 500 g hladkej múky + 2 žĺtky + soľ + 100 ml mlieka + pol fľaše piva, na druhé cesto: polovica rastlinného tuku + 200 g hladkej múky + olej na vyprážanie + práškový a vanilínový cukor na posypanie Z prísad vypracujeme dva druhy cesta. Prvé cesto rozvaľkáme na tenký plát. ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 fľaša (7 dcl) suchého sektu, 400 g zmesi kompótového ovocia (liči alebo papája alebo čerešne), 3 dcl bieleho vína, 2 dcl pomarančovej šťavy, 2 dcl bieleho rumu, 2 lyžice trstinového cukru Ovocie aj s nálevom nalejeme do sklenenej misy a zalejeme bielym vínom a po...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g piškót, 80 g vlašských orechov, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 25 g kakaa, 120 g masla, strúhaný kokos Piškóty a orechy nasekáme na kúsky. Vajíčko vymiešame s cukrom a kakaom. V ...
Potrebujeme tieto suroviny:kuracie prsia, 1 cibuľa, 1 pór, 3 paradajky, sterilizovaná kukurica, sójová omáčka, glutasol, pohár vody, pohár vína, škrob Nakrájané mäso na rezance pokapame sójovou omáčkou, zaprášime škrobom a za ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového pleca, mäsový vývar, 2 zelené papriky, 3 paradajky, 200 g ryže, 1 cibuľa, 30 g masti, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku ...
Potrebujeme tieto suroviny:3 cl ginu, 3 cl vodky, 3 cl Cointreau Do miešacieho pohára vložíme ľad, pridáme všetky ingrediencie a premiešame....
Potrebujeme tieto suroviny:25 g hladkej múky, 25 g krupicového cukru, 125 ml mlieka, 10 g masla, 40 g hrozienok alebo kandizovaného ovocie, 40 g orechových jadier V mlieku rozmiešame múku, pridáme maslo a cukor a asi 1 minútu varíme na m...
Potrebujeme tieto suroviny:1 sliepka, 200 g sterilizovaného hrášku, 1 cibuľa, 2,5 dcl slepačieho vývaru, 2,5 dcl smotany, 1 lyžica oleja, soľ, štipka nastrúhaného muškátového orieška, na zápražku: 50 g masla + 50 g hladkej múky Dobre očistenú sliepku uvaríme v osolenej vode domäkka, potom vykostíme a m...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 10 g droždia, 50 g tuku, 1 vaječný žĺtok, 2 dcl mlieka, 30 g masla, cukor, soľ, na plnku: 200 g bryndze + 120 g varených zemiakov + 1 vajce + 3-5 lyžíc kyslej smotany + pažítka + 1 lyžica krupice + soľ Do múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko, dobre vypracuj...
|
|