Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:kuracie dolné stehná, voda, strúhanka, hladká múka, vajce, soľ, olej Kuracie stehná uvaríme vo vode domäkka. Potom ich vyberieme a necháme vychl...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g bravčových obličiek, 1 cibuľa, 1 kyslasté jablko, 2,5 dcl smotany, 1 lyžica masla, 3 lyžice oleja, soľ, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 lyžičky cukru Obličky umyjeme, osušíme a zbavíme kanálikov. Nakrájame na hrubšie rezance....
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl hnedého rumu, 1 cl citrónovej šťavy, 1 cl grenadiny, 2 cl banánového krému, 6 cl grapefruitovej šťavy, 6 cl marakujového nektáru Šejker naplníme kockami ľadu, prilejeme prísady a silne pretrepeme. Nápoj n...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g polohrubej múky, 80 g cukru, 1/2 kypriaceho prášku, 1 vajce, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 30 ml mlieka, 100 g zmäknutého masla, na druhej cesto: 150 g polohrubej múky + 4 vajcia + 100 g cukru + 2 vanilkové cukry + zvyšok kypriaceho prášku, na náplň: 500 g rebarbory + 100 g cukru + škorice Z múky, cukru, kypriaceho prášku, vajca, mlieka a masla vypracujeme cesto a...
Potrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, vajce, 100 g syra s modrou plesňou, strúhanka, citrónová šťava, olej, mleté biele korenie, soľ Vyčistené pstruhy osoľte, okoreňte, obaľte vo vajci, v postrúhanom plesňovo...
Potrebujeme tieto suroviny:25 dkg uvarenej bielej fazule, 1 cibuľa, 1 kyslá uhorka, 1 lyžica olivového oleja, soľ, korenie, citrónová šťava, 15 dkg tvrdého syra, petržlenová vňať Ešte do úplne nevychladenej a scedenej fazule pridáme nakrájanú cibuľu, kys...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g paradajok, 200 g mozzarelly, extra panenský olivový olej, bazalka, soľ Paradajky a mozzarellu nakrájame na rovnako hrubé plátky. Potom je striedav...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g roštenky, 100 g masla, 250 g špargle, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať Z roštenky nakrájame 4 plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a na polovici ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 1 cibuľu, 4 lyžice oleja, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml vývaru zo slepačieho bujónu, 3 lyžice octu, 1 lyžičku horčice, soľ, korenie, 100 g hlávkového šalátu, 80 g nakrájanej slaniny Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode. Zlejeme a sprudka schladíme pod stud...
Potrebujeme tieto suroviny:5 cl griotky, 2 cl vodky, mlieko na doliatie, ľad Vodku a griotku nalejeme do veľkého tumblera, nasypeme 2 lyžice najemno drv...
|
|