Dnes je streda, 01. mája, meniny má: NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:120 g chrenu, 500 g jabĺk, 700 g mrkvy, 1,2 dcl octu, 220 g kryštalového cukru Ocot s cukrom za stáleho miešania povaríme a odstavíme. Do roztoku pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:červená kapusta, sůl, voda Očistenú a nakrájanú na rezance alebo nastrúhanú kapustu dáme do kastróla, ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, polohrubá múka, 5 strúčikov cesnaku, 1 vajce, 10 cl mlieka, soľ, mleté biele korenie, drvená rasca, majorán, tuk na vyprážanie Zemiaky olúpeme, umyjeme, nastrúhame najemno a vytlačíme z nich všetku vodu...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mrkvy, 3 jablká, 1 citrón, voda, cukor, soľ Omytú mrkvu i jablká nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme štipku soli, c...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 l mlieka, 150 g krupice, soľ, 60 g cukru do varenia, 40 g práškového cukru na posypanie, 60 g masla na poliatie Mlieko so štipkou soli a cukrom privedieme k varu, potom trochu stiahneme p...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g kuracieho mäsa bez kostí, 1 pór, 200 g mrkvy, 150 g karfiolu, 50 g hrášku, 1 dcl bieleho vína, 1 lyžica oleja, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie Mäso pokrájame na rezance, pór pokrájame na kolieska a mrkvu ošupeme a pokr...
Potrebujeme tieto suroviny:2x hermelínu, 2 menšie biele cibule, 2 väčšie strúčiky cesnaku, 4 malé feferónky, sladká mletá paprika, 2,5 dcl oleja Syry rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Cibuľu a cesnak nakrájame na tenké plá...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, údené mäso, smotana, kyslá kapusta, masť Zemiaky uvaríme v šupke, potom zlejeme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Tie ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 menší filet tresky, 150 ml bieleho jogurtu, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica octu, 1 lyžička dijónskej horčice, 1 lyžička cukru, soľ, mleté čierne korenie Rybu uvaríme na pare. Cibuľu nakrájame nadrobno, posolíme, pokvapkáme octom...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g varenej špargle, 1 l vývaru zo špargle, 3 lyžice masla, 3 lyžice polohrubej múky, 0,25 l mlieka (alebo smotany), štipka strúhaného muškátového orieška, 2 žĺtky, petržlenová vňať, cukor, soľ Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme přecezeným vývarom zo š...
|
|