Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:zemiaky, slanina, klobása, cibuľa, kyslá kapusta Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g ryže, 12 g šunky, 2 póry, 2 veľké mrkvy, 1 malé biele kapusta, 1 veľká cibuľa, 250 g zeleru, 50 g masla, 1 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, pol zväzku petržlenovej vňate Zeleninu očistíme, pór a mrkvu nakrájame na kolieska a kapustu nakrájame na...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g broskýň, 8 lyžičiek práškového cukru, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 250 ml smotany na šľahanie Broskyne umyjeme, nakrátko ponoríme do horúcej vody, ošúpeme, rozpolíme a o...
Potrebujeme tieto suroviny:jahody, mlieko, cukor Jahody očistíme, zalejeme mliekom, pridáme cukor podľa chuti a rozmixujeme....
Potrebujeme tieto suroviny:5 cl vodky, 12 cl citrónovej limonády Do tumblera s ľadom nalejeme vodku, citrónovú limonádu a zamiešame....
Potrebujeme tieto suroviny:predná polovica kozľaťa, 3-4 plátky údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, majorán, maslo, plnka: polovica všetkých vnútorností z kozľaťa + 2 lyžice tuku + 1 cibuľa + 2-3 žemle + 2-3 vajcia + mleté čierne korenie + soľ + majorán + petržlenová vňať (alebo rozmarín) Prednú polovicu kozľaťa bez blán a tuku sparíme horúcou vodou (čím zjemníme...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mletého mäsa, 4 zemiaky, 3 lyžice múky, 2 lyžice tuku, 1 vajce, cibuľa, 1 l mäsového vývaru, jemne posekaná mrkva, 2 jemne posekané petržleny, 1 posekaný zeler, lyžica tuku, lyžica múky, 100 ml kyslej smotany, žĺtok, lyžička tymianu, soľ, korenie Zeleninu osmažíme na tuku. Posypeme múkou a tymianom, prelejeme vývarom. Do...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, 100 g hladkej múky, 100 g oškvarkov, 1 dcl mlieka, 2 vajcia, rozotrený cesnak, soľ, mleté korenie, majoránka, masť Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, vodu vytlačíme a zlejeme. Pridáme m...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie plátky, 10 strúčikov cesnaku, 1 kyslé jablko, soľ, maslo, vývar Plátky mäsa naukladáme do pekáča, podlejeme vývarom, poukladáme plátky masl...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g zeleru, 150 g mrkvy, 100 g petržlenu, 300 g majonézy, 20 g cesnaku, citrón Zeleninu nastrúhame najemno a premiešame s majonézou a roztlačeným cesnakom...
|
|