Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 ml rumu, 500 ml vody, 50 g cukru, 15 g masla, 1 citrón, 5 klinčekov, 2 tyčinky škorice Cukor skaramelizujeme, prilejeme pol litra vody, pridáme klinčeky a škoricu...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mletého bravčového mäsa, tvrdý syr kúsky, strúhaný tvrdý syr, 1 žĺtok, olej, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, mletá sladká červená paprika, petržlenová vňať K mletému mäsu pridáme soľ, korenie, sladkou papriku, majoránku, žĺtok, nas...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzej sviečkovice, 4 vajcia, 1 cibuľa, tuk na opekanie, 1 lyžica horčice, soľ, mleté čierne korenie Mäso umyjeme a nakrájame na rezne asi 2 cm hrubé, tupou stranou noža ich zľ...
Potrebujeme tieto suroviny:čerešne, cukor, rum Umyté čerešne vkladáme do zaváracieho pohára a každú vrstvu čerešní zasypem...
Potrebujeme tieto suroviny:50 - 60 dkg predného hovädzieho mäsa, 25 dkg cibule, 4 PL masti, 2 ČL hladkej múky, 2 ČL sladkej mletej papriky (vrchovaté), paradajkový pretlak, 7 dl vývaru z kostí, 2 strúčiky cesnaku, rasca, 2 párky, majoránka, mleté čierne korenie, soľ Najemno nakrájanú cibuľu opražte na masti dozlatista, pridajte na kocky nak...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g šošovice, 80 g slaniny, 1 cibuľa, 1 paprika, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bobkový list V miske necháme v studenej vode odstáť šošovicu. V hrnci zohrejeme olej, op...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg olúpaných kiwi, 1 kg cukru, 1 balenie želírovacieho cukru Obsah vrecka želírovacieho cukru zmiešame s 2 lyžicami cukru, pridáme nakrá...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g makarónov, 100 g šunky, 50 g údenej slaniny, 100 g nastrúhaného syra, 40 g paradajkového pretlaku, 100 ml bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ Makaróny uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. Údenú slan...
Potrebujeme tieto suroviny:červená kapusta, sůl, voda Očistenú a nakrájanú na rezance alebo nastrúhanú kapustu dáme do kastróla, ...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg zubáča, 3 citróny, 50 g koreňovej petržlenu, 50 g cibule, korenie, soľ, 50 g slaniny, 1 lyžica maslové zápražky, 2 dcl hovädzieho vývaru, na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citróno...
|
|