Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:120 g rastlinného tuku, 60 g žervé, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica petržlenovej vňate, 1 lyžica kôpru, soľ, mleté čierne korenie Rastlinný tuk zmiešame s žervé, citrónovou kôrou a citrónovou šťavou, pridá...
Potrebujeme tieto suroviny:400 ml mlieka, 1 žĺtok, 1 vajce, 200 g hladkej múky, tuk na pečenie, soľ, na plnku: 250 g bryndze + 1 žĺtok + 100 ml hustej smotany + 2 lyžice nadrobno nasekaného kôpru + 40 g masla + soľ V mlieku rozšľaháme žĺtok, soľ a celé vajce, pridáme múku a vymiešame hladk...
Potrebujeme tieto suroviny:koreň zázvoru, med, citrón Na jemnom strúhadle nastrúhame kúsok olúpaného zázvoru a zalejeme vriacou v...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g pečeného bôčika, 1 varený zemiak, 2 zelené papriky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ Bôčik pomelieme spolu so zemiakmi, cibuľou, cesnakom a paprikami. Zmes prem...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g cukru krupica, 60 g tmavej čokolády, 1 hrsť lístkov mäty, 300 ml mlieka, 150 ml smotany na šľahanie, 6 vajec Mlieko a smotanu privedieme za stáleho miešania do varu. Akonáhle sa začnú ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g malín, 1 bielok, 3-4 lyžice práškového cukru Maliny zmiešame s cukrom, roztlačíme, pridáme bielok a elektrickým šľahačom...
Potrebujeme tieto suroviny:6 plátkov kuracích pŕs, 6 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice masla, 2 lyžice oleja, 130 ml kuracieho vývaru, 1 lyžica sušeného rozmarínu, 200 ml 33% smotany, 1 lyžica dijonskej horčice, 4 vetvičky čerstvého rozmarínu, soľ, mleté čierne korenie Plátky mäsa osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke, na panvici s rozohr...
Potrebujeme tieto suroviny:20 dkg polohrubej múky, 25 g cukru, 25 g masla, 1 vajce, 8 g droždia, 70 ml mlieka, soľ, na plnku: slivky + maslo + mletý mak Zo surovín vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Potom rozvaľkáme na plát, ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčovej panenky, 200 g údeného ovčieho syra, 4 paradajky, 4 papriky, steakové korenie, 2 vajcia, olej na opekanie, 4 hrianky Z panenky nakrájame plátky, ktoré okoreníme, orestujeme na tuku, dáme na pl...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g teľacích rebierok, 50 g tvrdého syra, 4 stredne veľké cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 žemľa, 40 g tuku, 2 lyžice strúhanky, vývar z kostí, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať Rebierka umyjeme, rozkrojíme, naklepeme a okraje narežeme (aby sa počas dus...
|
|