Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
600 g zemiakov, 200 g hrubej múky, 150 g krupice, 1 vajce, 100 g slivkového lekváru, 30 ml vody na rozriedenie lekváru, 2 l vody na varenie taštičiek, 100 g strúhanky, 100 g práškového cukru, 150 g masla, soľ
Olúpané a uvarené zemiaky po schladení jemne nastrúhame, pridáme soľ, krupi...


Potrebujeme tieto suroviny:
600 g zemiakov, 200 g hladkej múky, 1 vajce, 2 lyžice domácej masti, štipka soli, 150 g slivkového lekváru, 80 g mletého maku, 3 lyžice práškového cukru
Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich olúpeme a necháme ich vychladnúť. Vychla...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g šampiňónov, 4 lyžice šľahačkovej smotany, 50 g zeleru, 70 g mrkvy, 50 g petržlenu, 50 g póru, 100 g karfiolu, 100 g brokolice, 2 lyžice masla, zeleninový vývar z kocky, muškátový oriešok, petržlenová vňať
Zeler, mrkvu, petržlen, pór a cibuľu dôkladne očistíme, nakrájame na kolies...


Potrebujeme tieto suroviny:
kuracie prsia, údená slanina, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Veľký kus alobalu pre...


Potrebujeme tieto suroviny:
čerstvý alebo mrazený špenátový pretlak, 2 strúčky cesnaku, mlieko, 1 lyžice múky, maslo, soľ, bobkový list, štipka mletého nového korenia, 1 lyžička solamylu
Z lyžice múky a masla pripravíme svetlú zásmažku. Osolíme, pridáme špenátov...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 hlávka kapusty, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 300 ml smotany, masť, soľ, 2 lyžičky mletej červenej papriky
Hlávku kapusty nakrájame na väčšie kusy, sprudka osmažíme na masti, osolíme...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g hladkej múky, 150 ml mlieka, 20 g kakaového prášku, 20 g sušeného droždia, soľ, 3 lyžice medu, 20 g masla
Múku preosejeme, premiešame s kakaovým práškom, soľou a droždím, pridáme me...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,75 kg kačaciej masti, 1 cesnak, bobkový list, tymián, zelená petržlen, pár guľôčok čierneho korenia, 4 veľké cibule, soľ, korenie, 1 l vody, na náplň: 200 g kuracej pečene + 100 g húb (šampiňóny) + 100 g varených fazúľ + 50 g pistácií + olivový olej + 1 lyžica masla + tymián + 1 l kuracieho vývaru, na omáčku: 1 mrkva + kúsok zeleru + 1 cibuľa + 3 strúčiky cesnaku + 2 vetvičky rozmarínu + hrsť namočených bielych fazúľ + maslo + kurací vývar
V kastróle zmiešame kačacie sadlo, vylúpaný cesnak, bobkový list, tymian, z...


Potrebujeme tieto suroviny:
750 g hrubé mouky, 250 g rostlinného tuku, 60 g umělého sladidla, 75 g škrobové moučky, 100 g mletých ořechů, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli
Umleté ořechy opražíme na trošce tuku a necháme je vychladnout. Ušleháme tu...


Potrebujeme tieto suroviny:
kúsok upečeného kolená, oškvarky (alebo masť), 1 cibuľa, cesnak, soľ, čierne korenie, dijonská horčice
Mäso pokrájame na menšie kúsky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, škvarky a...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!