Dnes je pondelok, 20. mája, meniny má: Bernard NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:maliny, smotana na šľahanie, trstinový cukor Maliny nakrájame na kúsky, posypeme lyžicou trstinového cukru, premiešame a...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g čerstvých malín, 2 zrelé banány, 200 ml kokosového mlieka Banány olúpeme, nakrájame menšie kúsky, pridáme maliny a kokosové mlieko a ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 jablko, 1 malá cvikla, šťava z polovice citróna, hrsť špenátových listov, 1 hrnček vody Všetky suroviny očistitíme, umyjeme, vložíme do mixéra a riadne rozmixujeme...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g tvrdého syra (napr. Eidam), 100 g syra s modrou plesňou, 40 g masla, zväzok reďkovky, zväzok jarnej cibuľky Tvrdý syr pokrájajte na 8 plátkov, ktoré skrúťte do kornútikov. Plesňový sy...
Potrebujeme tieto suroviny:10 zemiakov, 2 veľké hrste kyslej kapusty, 1 klobása, 9 plátkov slaniny, soľ, bazalka, olej Do zapekacej misy začneme ukladať kyslú kapustu (2-3 cm vrstvu), na to klob...
Potrebujeme tieto suroviny:70 g čerstvých lístkov oprané vňate mäty, 0,5 l vody, šťava z 1 citróna, 0,5 kg cukru Vodu zmiešame s cukrom a privedieme k varu. Až začne zmes hustnúť, pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:hovädzie mäso, baranie maso, obličky, jazyk, nakládaná uhorka, veľká cibuľa, sušené slivky, rajčinový pretlak Mäso, obličky a jazyk uvaríme a potom nakrájame na rezance. Uhorku olúpeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 bravčové srdcia, 5 dkg údenej prerastenej slaniny, 1 cibuľa, koreňová zelenina, soľ, divoké korenie, 1 lyžička plnotučnej horčice, bravčová masť Srdce očistíme a prekrojíme na 4 časti. Na masti opečieme slaninu pokrájanú...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg kousek uzeného a slaniny, 0,5 kg vepřového masa, dvě housky, 5 stroužků česneku, 1 cibule, 2 vejce, 2 žloutky, sůl, mletý pepř, dvě hrsti kopřiv, libečku, opence, pažitky a petrželky, sádlo Housky namočíme do smetany. Maso, uzené a slaninu umeleme, přidáme česnek a...
Potrebujeme tieto suroviny:rybie filé, vylúpané krevety, vylúpané mušle, 100 g fazuľových strukov, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky sušeného zázvoru, 1 paprika, 4 lyžičky chilli omáčky, 1/2 pohára bieleho vína, zelená petržlenová vňať Filé nakrájame na malé kúsky, krevety a mušle prepláchneme. Na rozpálenom o...
|
|