Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g ryže, 500 g špenátu, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 zeler, 25 g masla, parmezán, vývar, soľ Mrkvu, cibuľu a zeler najemno nasekáme a orestujeme na masle. Po chvíli pri...
Potrebujeme tieto suroviny:bryndza, jogurt, kôpor Bryndzu rozmiešame s jogurtom a pridáme nasekaný kôpor. Podávame s chlebom ...
Potrebujeme tieto suroviny:3 varené vajcia, 6 veľkých strúčikov cesnaku, maslo, 5 trojuholníčkov taveného syra, 100 g tvrdého syra Tvrdý syr nastrúhame, zmiešame s maslom, taveným syrom a cesnakom. Potom pr...
Potrebujeme tieto suroviny:4 hrnčeky varenej šošovky, 2 plechovky paradajkového pretlaku, 1 menšia cibuľa, cesnak, trocha vody Do hrnca dáme trošku vody, pridáme nakrájanú cibuľu a mierne povaríme. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g cestovín, 2 konzervy tuniaka (najlepšie kúsky vo vlastnej šťave), 4 väčšie paradajky, zelené olivy, čierne olivy, olivový olej, soľ, korenie, kyslá smotana, balzamikový ocot, listy zeleného šalátu Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode, scedíme ich, pridáme tuniaka, po...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg chudšieho bravčového bôčika bez kosti, soľ, rasca, voda, na plnku: 3 žemle, 3 vajcia, 125 ml mlieka, soľ, muškátový kvet, petržlenová vňať Plnku pripravíme tak, že maslo vymiešame so žĺtkami do peny, trochu osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mäkkého tvarohu, 150 g kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, pažítka Pažítku nasekáme, cesnak prelisujeme. Tvaroh zmiešame so smotanou, pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 veľké hlavy bedlí, soľ, mleté čierne korenie, rasca, olej Klobúky bedlí narežeme na dvoch až troch miestach (aby sa pri smažení neskr...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčšia mrkva, 1 petržlen, 50 g zeleru, 1/2 póru, 2 menšie zemiaky, 80 g dlhozrnnej ryže, 1 lyžica masla, soľ, čierne mleté korenie, 1 vetvička ligurčeka, 3 vetvičky kôpru Mrkvu, zeler a petržlen očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a opražíme...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrsť ovsených vločiek, mrkva, petržlen, zeler, 2 obdĺžničky taveného syra, maslo, soľ, mleté čierne korenie, muškátový kvet, hydinový vývar Na rozpálenom oleji opražíme vločky, zalejeme studeným vývarom, pridáme na ...
|
|