Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:100 g fazule, 1 cibuľa, 10 g masla, hladká múka, soľ, mletá paprika, 20 g kyslej smotany Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Druhý deň ju uvaríme domäkka. ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 šalátová uhorka, 4 malé cibuľky, 2 paradajky, 2 poháre bieleho jogurtu, zelená petržlenová vňať, kôpor, soľ, 1 ČL mletej rasce, mleté biele korenie Uhorku nakrájajte na veľmi tenké kolieska, jadrá odstráňte a kolieska uhork...
Potrebujeme tieto suroviny:25 dkg kuracieho mäsa, maslo, 10 dkg mrazenej zeleninovej zmesi, 2,5 dcl bieleho vína, 2 dcl smotany, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, kurací vývar Rozmrazenú zeleninou zmes podusíme na 2 lyžiciach masla, pridáme biele víno...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie kapra, hladká múka, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, tuk na vyprážanie, citrónová šťava, strúhanka, soľ Porcie kapra osolíme, obalíme múkou, vajciami rozšľahanými s mliekom a soľo...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g syra s modrou plesňou, 100 g masla, 100 g mäkkého tvarohu Maslo s tvarohom vymiešame do hladka, pridáme postrúhaný syr a všetko premi...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie rezne, 300 g strúhanky, 100 g anglickej slaniny, 2 vajcia, 1 pohárik sterilizovanej zeleniny, 50 g masla, olej, soľ, čierne korenie Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v strúhanke, vajíčku a opečiem...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l bieleho rizlingu, 50 g rozmarínovej vňate Do vína vmiešame podrvenú vňať a necháme v uzatvorenej fľaši pri izbovej te...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g zubáča, 20 g masla, 50 g masti, hladká múka, soľ, rasca Porcie zubáča osolíme, posypeme rascou, poprášime múkou a pečieme v rozohri...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg trniek, 750 g cukru, 7 g kyseliny citrónovej, 1 l vody Zrelé mäkké trnky riadne prepláchneme, dáme do pohárov, zalejeme cukrovým r...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg jabĺk, 6 lyžíc hladkej múky, 3 vajcia, 150 ml piva, 2 lyžičky cukru, citrónová šťava, citrónová kôra, pomarančová kôra, olej, škoricový cukor Pivo chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Olúpané a jadrovníkov zbavené ja...
|
|