Dnes je utorok, 30. apríla, meniny má: Anastázia NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:250 g kapusty, 2 pikantnej klobásy, 3 zemiaky, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 30 g masti, 30 g hladkej múky, soľ, čierne korenie, rasca, mletá paprika, 200 g smotany, 1,5 l vody Kapustu očistíme, nakrájame na rezance, dáme do hrnca s vriacou osolenou vo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kapor, 100 g sušených sliviek, 100 g jadier vlašských orechov, 1 cibuľa, soľ, korenie, olej Slivky krátko povaríme, vykôstkujeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Orech...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g hladkej múky, 125 g margarínu, 150 ml piva, jablká, škoricový cukor, strúhanka, hrozienka, hrsť orechov Rozpustíme margarín a do horúceho nalejeme pivo. Túto zmes vlejeme do múky,...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g hrušiek, 200 g celozrnnej múky, 50 g jadier vlašských orechov, 2 vajcia, 180 g cukru, 100 ml mlieka, 1/2 lyžičky škorice, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 vrecúško vanilkového cukru, papier na pečenie, tuk Žĺtky vyšľaháme s cukrom, mliekom a škoricou do peny. Múku zmiešame s prášk...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 4 vajcia, 1/2 prášku do pečiva, 10 lyžíc oleja, 10 lyžíc vlažnej vody, 4 lyžice punču, marhuľová marmeláda, na krém: 200 g masla + 4 lyžice práškového cukru + 1 vanilkový puding + 300 ml mlieka + 2 lyžice cukru Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a vodu a šľaháme do peny. Potom prid...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mäkkej salámy, 1 cibuľa, 1 dcl smotany alebo mlieka, 1 pohár kyslej kapusty, 2 lyžice oleja, soľ, mletá paprika Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu s tro...
Potrebujeme tieto suroviny:vajcia Do vriacej vody vložíme celé surové vajcia, znížime teplotu a varíme pribli...
Potrebujeme tieto suroviny:2 balenia slaných sušienok, na penu: 200 g pečeného hydinového mäsa so šťavou + 50 g masla + 1 dcl smotany + soľ, zelená petržlenová vnať na ozdobu Pečené hydinové mäso pomelieme, zmiešame s povoleným maslom, pridáme smotan...
Potrebujeme tieto suroviny:ríbezle, cukor Ríbezle zbavíme stopiek, preberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, nasypeme...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g amura, 80 ml bieleho vína, 100 ml kečupu, sardelová pasta, cesnak, soľ, sušená petržlenová vňať, olej Na oleji speníme na plátky nakrájaný cesnak. Porciu amura osolíme, potrieme...
|
|