Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 150 g šunky, 1 zeler, 1 cibuľa, 4 lyžice masla, 1 l mäsového vývaru, 200 ml smotany na varenie, 200 ml kyslej smotany, soľ, korenie, citrónová šťava, pažítka V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, pridá...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček vody, 1 Hera, 1 vanilkový cukor, 1,5 hrnčeka krupicového cukru, 2 lyžice kakaa, 4 vajcia Vodu, Heru, vanilkový cukor, kakao a cukor dáme do väčšieho hrnca a zohreje...
Potrebujeme tieto suroviny:6 porcií kapra, 0,5 l mlieka, soľ, hladká múka, vajce, 200 g mandlí, olej Kapra stiahneme, odstránime chrbticu a naporcujeme. Porcie namočíme do mlie...
Potrebujeme tieto suroviny:8 dcl červeného vína, šťava z 2 citrónov, 4 lyžice koňaku, 4 plátky pomaranča, 8 lyžičiek krupicového cukru, 2 lyžičky citrónovej kôry nakrájaná, 8 klinčekov Víno zvaríme s citrónovou kôrou, cukrom a klinčeky. Zmes zlejeme cez sitko ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g čerešní, 50 g vanilkového cukru, 1 lyžica medu, 1 lyžička škrobovej múčky, 0,5 dcl griotky, zmrzlina V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme med, prehrejeme, pridáme čere...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hlávkovej kapusty, 400 g údeného mäsa, 1 cibuľa, olej, soľ, čierne mleté korenie, drvená rasca, 8 veľkých kapustných listov, mäsový vývar Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na reza...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg hovädzieho mäsa, 750 g malých varených zemiakov, 2 zelené papriky, 1 červená paprika, 3 cibule, 6 rajčín , 2 pomaranče, 1 l červeného vína, 4 lyžice oleja, 1 chilli paprička, soľ, 1 lyžička papriky Mäso zomelieme, opražíme na rozpálenom oleji, pridáme cibuľu a papriku, pok...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g bryndze, 1 väčšia cibuľa, 1,25 l vody, soľ, červená mletá paprika, rasca, 2 krajce čierneho chleba Cibuľu nakrájame a varíme vo vode spolu s červenou paprikou, rascou a soľou...
Potrebujeme tieto suroviny:2,4 kg tekvice, 2 kg krupicového cukru, 7 lyžíc marhuľovej esencie, 2 lyžice kyseliny citrónovej, 3 Pektogely Tekvicu nastrúhame, zmiešame s cukrom a necháme 24 hodín odležať. Potom var...
Potrebujeme tieto suroviny:1 červená repa, 1 jablko, pol granátového jablka,
1 lyžice citrónovej šťavy Červenú repu a jablko očistíme, nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, ...
|
|