Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčového stehna, 1-2 vajcia, 1 lyžica majoránky, 1 hlavička cesnaku, soľ, korenie Mäso nakrájame na plátky a naložíme do cestíčka z ostatných surovín. Potom ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg konskej glejovky, 150 g slaniny, 2 špekáčiky, 2 dcl mlieka, 2 väčšie cibule, 1 malá feferónka, 75 g sušených húb, 80 g slivkového sladkého lekváru, 5 g tymianu, 10 guličiek nového korenia, 5 guličiek borievky, soľ Deň vopred namočíme sušené huby do mlieka. Druhý deň nakrájame cibuľu na ma...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky lososa, 2 lyžice mletého koriandru, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry, 4 lyžice masla, soľ, mleté korenie, plátky citróna na ozdobenie Lososa osoľte a okoreňte, posypte citrónovou kôrou a koriandrom. Na panvici...
Potrebujeme tieto suroviny:5 kg jabĺk, cukor, vanilkový pudingový prášok, voda Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, dáme ich do hrnca, prilejeme vodu tak, ab...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, olej, čerstvý rozmarín, soľ, rasca Zemiaky ošúpeme, zalejeme vriacou vodou tak, aby boli celé ponorené, pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, trocha vody Zemiaky olúpeme, umyjeme, celé ich vložíme do veľkého hrnca na parák na kne...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g bielej fazule, 70 g údeného bôčika, 50 g ryže, 1 malý paradajkový pretlak, 1 lyžica oleja, 1 lyžička petržlenovej vňate, soľ, čierne mleté korenie, rasca, vývar Predom namočenú fazuľu uvaríme vo vývare do polomäkka. Polovicu fazule aj s...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g rybieho filé, soľ, rasca, olej, cibuľa, tri kúsky koreňovej zeleniny, sterilizovaný hrášok v konzerve, 2 zemiaky Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú alebo postrúhanú koreň...
Potrebujeme tieto suroviny:tekvica, cukor, citrón, klinček, celá škorica, vanilka Tekvicu ošúpeme, zbravíme semien, nakrájame na kocky, dáme do hrnca, zaleje...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g chudého bravčového bôčika, soľ, korenie, drvená rasca na cestíčko: 250 ml svetlého piva + 100 g hladkej múky + 50 g olomouckých tvarôžkov + soľ + korenie + olej na vyprážanie Bravčový bôčik nakrájame na kocky veľké asi 3 × 3 cm, osolíme, okoreníme, v...
|
|