Dnes je streda, 08. mája, meniny má: Ingrida NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g žervé bez príchuti, 1 jablko, 4 lyžice sladkej smotany, maličký kúsok čerstvého chrenu, štipka soli K žervé pridáme smotanu, štipku soli, jemne nastrúhané jablko a nastrúhaný ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g koňské roštěné, slanina, 2 cibule, 1 kyselá okurka, šunka, olej, hladká mouka, plnotučná hořčice, sůl, pepř, bobkový list Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, potře...
Potrebujeme tieto suroviny:čerešne, voda, cukor Čerešne zbavíme stopiek, prepláchneme pod studenou tečúcou vodou, naplníme ...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g údeniny, 4 väčšie zemiaky, 1 lyžička masla, kyslá smotana, soľ, korenie, soľ, paprika, tvrdý syr Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode do polomäkka, potom zlejeme a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg väčších zemiakov, 1 menšia cibuľa, 200 ml mlieka, soľ, 80 g rozpusteného masla, čerstvo mleté čierne korenie, 2 vetvičky rozmarínu + vetvička na ozdobenie Zemiaky v šupke umyjeme, osolíme a v predhriatej rúre pri 180°C upečieme do...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého mäsa, 125 g hermelínu, 1 vajce, 1 staršia žemľa, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, majorán Žemľu namočíme do studenej vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na ol...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, 200 g čerstvého špenátu, soľ, mleté čierne korenie, 50 g masla Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom ich opečieme na prepustenom masle,...
Potrebujeme tieto suroviny:300 ml nízkotučného mlieka, 2 lyžice vanilkového pudingového prášku, 1 vanilkový cukor, čerstvé maliny alebo malinový kompót, 2 sladké celozrnné trubičky na ozdobenie Dve tretiny mlieka necháme zovrieť spolu s vanilkovým cukrom. V jednej tret...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g fazule, 1 cibuľa, 10 g masla, hladká múka, soľ, mletá paprika, 20 g kyslej smotany Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Druhý deň ju uvaríme domäkka. ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 bažant, cesnak podľa chuti, soľ, korenie Bažanta rozporcujeme, osolíme, potrieme roztlačeným cesnakom, dáme do pekáč...
|
|