Dnes je utorok, 30. apríla, meniny má: Anastázia NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov uvarených v šupke, 200 g polohrubej múky, 1 vajce, 200 g bryndze Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno, osolíme, pridáme vajce a m...
Potrebujeme tieto suroviny:5 kg jabĺk, cukor, vanilkový pudingový prášok, voda Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, dáme ich do hrnca, prilejeme vodu tak, ab...
Potrebujeme tieto suroviny:lístkové cesto, jahodový lekvár, vajce, hladká múka Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na 3 mm, narežeme na štvorč...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g údeného bravčového stehna, pol balíčka červenej šošovice, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, majorán, soľ Šošovicu uvaríme podľa návodu. Na rozpálenom oleji speníme nakrájanú cibuľu...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hovädzích držiek, 150 g zeleniny, 30 g múky, vývar zo špikových kostí, 50 g masla, 20 g strúhanky, 20 g masla, zázvor, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, majorán, zelená petržlenová vňať Držky dobre oškriabeme alebo dôkladne očistíme nožom a v teplej vode niekoľ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 paradajky, pol šalátové uhorky, 2 stonky zeleru, štipka rímskej rasce, soľ, pol hrnčeka ľadu, sóda Paradajky a zeler umyjeme a očistíme, uhorku olúpeme a nakrájame na kúsky. ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého mäsa, 125 g hermelínu, 1 vajce, 1 staršia žemľa, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, majorán Žemľu namočíme do studenej vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na ol...
Potrebujeme tieto suroviny:šalátové uhorky, hladká múka, strúhanka, vajcia, olej, soľ Uhorky ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska a osolíme. Potom je postupne ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g zemiakov, 2 mrkvy, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, soľ, mletá sladká paprika, rasca, majoránka Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mrkvu nakrájanú na kol...
Potrebujeme tieto suroviny:kôpor, zemiaky, šľahačka, hladká múka, varené vajcia, soľ, ocot Kôpor uvaríme vo vode, vyberieme alebo scedíme a do vývaru vložíme zemiaky,...
|
|