Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 zelery, 30 dkg nivy, 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, soľ, olej Zeler uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. P...
Potrebujeme tieto suroviny:5 paradajok, malý zeler, 2 vajcia, 30 g kapár, 70 g majonézy, 50 g kečupu, citrón, 2 lyžice oleja, soľ, chilli Zeler sparíme, pokrájame na kocky, pridáme paradajky nakrájané na plátky a ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg teľacieho mäsa, 150 ml červeného vína, 2 paradajky, 1 kg malej cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, 200 ml oleja, soľ, mleté čierne korenie, škorica, rasca, 1 lyžica octu, 2 bobkové listy Vykostené mäso nakrájame na malé kúsky, opražíme na polovici oleja, trocha ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 lístkové cesto, kakao, práškový cukor Dosku posypeme práškovým cukrom a na ňom rozvaľkáme cesto 2-3 mm hrubé. Cel...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov varených v šupke, 750 g polohrubej múky, soľ, čerstvá strúhanka, 1 vanilkový cukor, práškový cukor, slivky (čerstvé alebo kompótové) Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, osolíme a postupne...
Potrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 500 ml vývaru, 500 ml kyslej smotany, soľ, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, kôpor, ocot, hladká múka Korenie prevaríme s octom vo vývare, potom ho vyberieme, zahustíme smotanou...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčová pečeň, cibuľa, paprika, paradajky, kečup, soľ, mleté čierne korenie, olej Na oleji speníme na plátky nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance pokrájanú b...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, masť, 3 veľké cibule, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom vodu zlejeme, zemiaky rozpuč...
Potrebujeme tieto suroviny:70 dkg uvarených zemiakov, 20 dkg hrubej múky, 1 vajce, soľ, strúhanka, tuk na vymastenie pekáča Uvarené zemiaky postrúhame, pridáme soľ, hrubú múku a vajce a vypracujeme c...
Potrebujeme tieto suroviny:čerstvá špargľa, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, sójové mlieko, múka na zahustenie Špargľu povaríme v osolenej vode a potom nakrájame na menšie kúsky. Na olej...
|
|