Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g konzervovaných alebo mrazených mušlí, 1 väčšia zelená paprika, 4 paradajky, 400 ml paradajkovej šťavy, 200 g syru feta, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, petržlenová vňať Papriku očistíme a nakrájame na rezance, paradajky nakrájame na mesiačiky a...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mrkvy, 3 jablká, 1 citrón, voda, cukor, soľ Omytú mrkvu i jablká nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme štipku soli, c...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g varených zemiakov, 200 g cukru, 3 vajcia, 100 g mletého maku, mletá škorica, citrónová kôra, 80 g krupice, 1 prášok do pečiva, marhuľový džem Žĺtky s cukrom dobre vymiešame, pridáme vychladnuté prepasírovanej zemiaky,...
Potrebujeme tieto suroviny:2 baklažány, 2 lyžice olivového oleja, 2 údené Liptov parenice, sušené paradajky nakladané v oleji, cherry paradajky, petržlenová vňať, špáradlá Baklažány narežeme na plátky hrubé 2-3 mm, potrieme ich olejom, uložíme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 vrecúško ryže, 1 cibuľa, olej, soľ, zeleninová koreniaca zmes Ryžu opražíme na oleji do hneda, podlejeme vodou, pridáme soľ, zeleninovú k...
Potrebujeme tieto suroviny:50 ml rumu, 4 lyžičky cukru, 2 citróny, 150 ml vody Z citrónov nakrájame plátky s priemerom, ktorý zodpovedá približne priemeru...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g šošovice, 3 lyžice rastlinného oleja, 3 lyžice hladkej múky, ocot, 1 cibuľa, soľ Opláchnutú šošovicu namočíme a necháme napučať vo vode. Potom ju uvaríme do...
Potrebujeme tieto suroviny:2 vajcia, 2 lyžice hrubej múky, 20 g masla, 1 l vody, soľ, čierne mleté korenie, petržlenová vňať Z masla a múky usmažíme zápražku. Keď má svetlo hnedú farbu, pridáme vajcia...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl svetlého rumu, 1 cl limetovej šťavy, cola Nalejeme rum a limetovú šťavu cez ľad do vysokého pohára, nápoj dolejeme co...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky teľacej pečene, 4 cibule, 2 jablká, 4 lyžice hladkej múky, 2 lyžice oleja, 2 lyžice masla, soľ, mleté čierne korenie Očistenú pečeň okoreníme, obalíme v múke a opečieme na horúcom oleji. Potom...
|
|