Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:8 lyžíc polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 2 banány, citrónová šťava. Banány vymiešame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia vyšľaháme s cukrom,...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl Fernetu stock, tonik, plátok citróna, kocky ľadu Do pohára nalejeme fernet, zalejeme tonikom, pridáme ľad a ozdobíme plátkom...
Potrebujeme tieto suroviny:3 kyslé smotany, piškóty, rôzne druhy ovocia, vanilkový cukor, škoricový cukor, kakao, nastrúhaná čokoláda, nastrúhané mandle Každú kyslú smotanu vymiešame zvlášť a to tak, že do každej dáme vanilkový ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 sladené kondenzované mlieko, 1 smotana na šľahanie, 200 ml rumu Neotvorenú plechovku kondenzovaného mlieka dáme do vody, povaríme 2 hodiny ...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg mletého mäsa, 1-2 sáčky predvarenej ryže, 1 veľká cibuľa, kečup, 2 veľké poháre sterilizovanej kapusty Mleté mäso ochutíme a premiešame s ryžou. Na pekáč dáme 1 pohár kapusty, na...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g špargle, 4 plátky kuracích pŕs, 1 cibuľa, olej, 125 ml bieleho vína, soľ, pol lyžičky zázvoru, 2 lyžice maizeny, 0,5 l vody Mäso nakrájame na rezančeky a marinujeme aspoň 12 hodín v zmesi z vína, sol...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g múky, 250 g bravčového mäsa, 150 g vylúpaných kreviet, 1 cibuľa, 250 gsojových klíčkov, 2 stopky zeleru, 2 vajcia, soľ, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica cukru, olej Z múky, vajec a pollitra vody pripravíme cesto a z neho usmažíme na rozpále...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčových kotliet, 240 g sterilizovaného leča, 300 g čerstvých paradajok, 60 g oleja, soľ, korenie, cesnak Mäso nakrájame na 4 plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a narežeme okrajo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžičky dijonskej horčice, čerstvý tymián, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky dôkladne umyjeme, uvaríme v šupke (10-15 minút podľa veľkosti), zle...
Potrebujeme tieto suroviny:kozľací zadok, 100 g slaniny, soľ, 4 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 1 lyžička hladkej múky Mäso prešpikujeme slaninou, potrieme cesnakom roztlačeným so soľou, dáme do...
|
|