Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g roštenky, 3lyžice oleja, 100 g údeného mäsa, 2 cibule, 1lyžičky hladkej múky, mletá paprika, korenie, vývar, šálka sladkej smotany, soľ, petržlenová vňať, strúhaný syr Mäso nakrájame na malé kúsky, zo všetkých strán na rozohriatom oleji opraží...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g tvarohu, 1 vajce, 1,5 lyžice polohrubej múky, 3 lyžice strúhanky, soľ, na omáčku: čučoriedky + 100 ml vody + cukor + 1 lyžica masla + 1 lyžička solamylu Ze surovín vypracujeme cesto (pokiaľ je riedšie pridáme trocha strúhanky), ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 mrkve, 1 jablko, 1 lyžica posekaných orechov, 1 lyžica hrozienok, 1 lyžica oleja, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica medu Hrozienka pred použitím namočíme do vody. Do misky nastrúhame nahrubo mrkvu...
Potrebujeme tieto suroviny:maliny, voda, med Maliny očistíme, umyjeme a necháme uschnúť. Potom ich necháme v mrazničke z...
Potrebujeme tieto suroviny:5 jabĺk, 4 banány, 3 hrušky, 2 pomaranče, ovocný kompót, cukor Umyté ovocie pokrájame, dáme do misky, zalejeme ovocným kompótom a dáme do ...
Potrebujeme tieto suroviny:6 teľacích rebierok, 100 g syra, soľ, mletá červená paprika, masť Teľacie rebierka naklepeme, osolíme, opaprikujeme a rýchle opečieme v horúc...
Potrebujeme tieto suroviny:3 jablká, 3 rožky, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 2 lyžice hrozienok, 2 vajcia, 120 g hrubej múky, 200 g mäkkého tvarohu, soľ, cukor Jablká ošúpeme a nastrúhame. Rožky nakrájame na kocky a pridáme k jablkám, ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky bravčového stehna, 150 g bryndze, 2 lyžice rozpusteného masla, 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, 2 lyžice petržlenovej vňate, soľ, korenie, olej na vyprážanie Mäso mierne naklepeme, osolíme a potrieme maslom. Bryndzu premiešame s nase...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg oškvarkov, cesnak, sladkokyslé uhorky, soľ, mletá pálivá paprika, horčica, 1 lyžica ustricovej omáčky Oškvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cesnakom (množstvo cesnaku p...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky bravčovej pečene, 4 tenké plátky anglickej slaniny, 40 g masti, rovná lyžice hladkej múky, petržlenová vňať, citrón, vorčestr, 1,5 dl vývaru z kostí, soľ Odblanené plátky pečene jemne naklepeme, okraje narežeme a sprudka opečieme...
|
|