Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:100 g čokolády na varenie, 1,5 hrnčeka sekaných mandlí, 3 lyžice vaječného likéru Čokoládu nalámeme, dáme do hrnčeka a nad parou necháme rozpustiť. Odložíme ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g mäkkého tvarohu, 4 uvarené žĺtky, 2 lyžice majonézy, 1 lyžica dijonskej horčice, 1 lyžica olivového oleja, 1/4 lyžičky sardelovej pasty, soľ, čierne korenie Tvaroh vyšľaháme s majonézou na jemný krém. Žĺtky roztlačíme vidličkou, roz...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg jahôd, 300 g cukru Jahody posypeme cukrom a necháme 12 hodín odležať. Druhý deň ovocie aj so š...
Potrebujeme tieto suroviny:1 cl džinu, 2 cl limetového džúsu, 7 cl ružového šumivého vína, na ozdobenie: plátok čerstvej jahody Do koktailového pohára nalejeme džin, limetový džús a nakoniec šumivé víno,...
Potrebujeme tieto suroviny:trištvrte hrnčeka ryže, 1 l mlieka, kôra z citróna, 10 lyžičiek cukru, škoricový prášok Ryžu dáme do hrnca s vodou a varíme. Až bude ryža úplne mäkká (voda by sa m...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g cukety, 300 g kokteilových paradajok, 250 g mozzarelly, 2 vetvičky rozmarínu, bylinkové maslo, soľ, čierne korenie Mozzarellu nakrájame na plátky, cuketu očistíme a tiež nakrájame na plátky....
Potrebujeme tieto suroviny:1 balenie špeclí (300 g), 250 g údeného mäsa, vajcia, mlieko Špecle uvaríme podľa návodu na obale, potom slejeme a necháme odkvapkať. Pa...
Potrebujeme tieto suroviny:1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, červenej fazule v paradajkovom chilli náleve, paradajkové pyré passata, mrazená kukurica, zmes Mexické bylinky, napoly varená ryža, pšeničné tortilly, eidam, olej Nakrájanú cibuľu a cesnak krátko opražíme na oleji. Potom pridáme konzervu ...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g karfiolu, 1/2 vajcia, 10 ml oleja, 5 ml octu, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať V horúcej osolenej vode uvaríme karfiol. Potom karfiolové ružičky oddelíme,...
Potrebujeme tieto suroviny:surové zemiaky, cibuľa, saláma, tvrdý sýr Surové zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na kolieska cca 0,5 cm široké (aj ...
|
|