Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg malín, 5 g kyseliny citrónovej, 350 g cukru, 1 balenie Gelfix Super 3:1 Maliny dáme do hrnca spolu s kyselinou citrónovou. Cukor zmiešame so želíro...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčová panenka, cibuľa, huby, hladká múka, vývar, maslo, olej, soľ, korenie Bravčovú panenku odblaníme, osolíme a okoreníme a na rozpálenom oleju opeká...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g Eidamu, 250 g šunky, 1 biely jogurt, soľ, práškový cukor, pažítka, citronová šťava Syr a šunku nakrájame na rezance, premiešame s jogurtom, dochutíme soľou, c...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g bravčového karé s kosťou, 50 g oleja, soľ, čierne mleté korenie, 50 ml červeného vína, 1 lyžica medu, štipka mletej chilli papričky, 10 g plnotučnej horčice Plátok s kosťou naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a opečieme n...
Potrebujeme tieto suroviny:3 g mletej škorice, 500 ml vriacej vody Škoricu zalejeme vriacou vodou. Po odstátí sa vytvoria dve oddelené vrstvy....
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky cukru kryštál, 1 hrnček nepomletého maku, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček oleja, 3 vajíčka, marhuľový džem, práškový cukor Múku, cukor a mak poriadne premiešame a postupne pridáme mlieko, žĺtka, ole...
Potrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, vajce, 100 g syra s modrou plesňou, strúhanka, citrónová šťava, olej, mleté biele korenie, soľ Vyčistené pstruhy osoľte, okoreňte, obaľte vo vajci, v postrúhanom plesňovo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hovädzích držiek, 150 g zeleniny, 30 g múky, vývar zo špikových kostí, 50 g masla, 20 g strúhanky, 20 g masla, zázvor, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, majorán, zelená petržlenová vňať Držky dobre oškriabeme alebo dôkladne očistíme nožom a v teplej vode niekoľ...
Potrebujeme tieto suroviny:40 dkg bravčovej pečene, 2 cibule, 6 dkg masla, olej, soľ, mleté čierne korenie Pokrájanú pečeň opekame na oleji asi 4 min. Cibuli rozkrájame na väčšie rez...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g mladého konského mäsa, 1 cibuľa, 150 g zemiakov, maslo, paradajkový pretlak, 50 g kvasených uhoriek, soľ, korenie, cesnak, zelená petržlenová vňať Mäso nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Opečené mäso vložíme...
|
|