Dnes je štvrtok, 09. mája, meniny má: Roland NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:kuracie dolné stehná, voda, strúhanka, hladká múka, vajce, soľ, olej Kuracie stehná uvaríme vo vode domäkka. Potom ich vyberieme a necháme vychl...
Potrebujeme tieto suroviny:1 lyžica usušených kvetov lipy malolistej, 250 ml vody Lipový kvet sparíme vriacou vodou. Čaj z lipového kvetu používame ako li...
Potrebujeme tieto suroviny:polovica červenej papriky, 3 chilli papričky, 1 cibuľa, 3 lyžice kečupu, ocot, soľ Papriky nakrájame nadrobno, premiešame s kečupom a octom a podľa potreby do...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 300 g anglickej slaniny, 200 g šampiňónov, 2 cibule, cesnak, nastrúhaný syr, soľ, drvená rasca, 1 lyžica sójovej omáčky, olej Zemiaky ošúpeme a nakrájame na klinky. Zapekaciu misu vymastíme olejom, vlo...
Potrebujeme tieto suroviny:30 dkg šošovice, olej, 2 veľké cibule, 1 klobása, ostrý kečup, soľ, čierne korenie Na oleji zosklovatíme nakrájanú cibuľu, pridáme vopred namočenú šošovicu, n...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg mletého bravčového mäsa, 0,5 kg mletého hovädzieho mäsa, 2 žemle, 200 ml mlieka, 2 vajcia, 1 kg kyslej kapusty, 4 kyslé smotany, 2 malé paradajkové pretlaky, soľ, mleté čierne korenie, 12 kapustových listov Mleté bravčové a hovädzie mäso zmiešame, pridáme namočené žemle a vajcia a ...
Potrebujeme tieto suroviny:6 rožkov, 30 dg maku, 15 dg cukru, soľ, maslo Rožky pokrájame na kolieska, polejeme osolenou, horúcou vodou, ešte vlhké z...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mrazeného hrášku, 150 g tenkých párkov, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, soľ, mleté biele korenie, majoránka, 1 červená cibuľa, zelerová vňať V 1,5 l vody varíme hrášok asi 10-15 minút. Párky nakrájame na tenšie kolie...
Potrebujeme tieto suroviny:2 paradajky, cibuľa, lyžice sterilizovanej kukurice, lyžice sterilizovaného hrášku, pol téglika nízkotučného bieleho jogurtu, soľ, mleté čierne korenie, nasekaná bazalka Paradajky a cibuľu pokrájame a premiešame s hráškom a kukuricou. Šalát prel...
Potrebujeme tieto suroviny:1 ryba (zubáč kapor šťuka), maslo, zelená petržlenová vňať, citrón, soľ Rybu v celku alebo rozporcovanú vložíme do posolenej vriacej vody a pomaly ...
|
|