Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 hlávka čakanky červenej, cibuľa, ryža, biele víno, mäsový vývar, mleté čierne korenie, kúsok parmezánu Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú čaka...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg mastnejšieho bôčika, 30 dkg pečene (bravčové alebo hovädzie), 8 strúčikov cesnaku Bôčik uvaríme a necháme vychladnúť. Vychladnutý bôčik, pečeň a cesnak pomel...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g brokolice, 250 g nivy, 2 vajcia, strúhanka, olej Brokolicu uvaríme v neposolenej vode, potom scedíme, necháme vychladnúť a n...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 250 g masla, 1 vajce, 1 lyžica vody, na náplň: 100 g nastrúhaných orechov + 100 g cukru múčka + 1 vajce Z hladkej múky, masla, vajcia a lyžice vody vypracujeme cesto, ktoré rozvaľ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky bravčového mäsa (stehno alebo krkovička), vajcia, strúhanka, hladká múka, soľ Bravčové mäso nakrájame, mierne naklepeme, osolíme, obalíme v trojobale a n...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového stehna, 100 g masti, 240 g zemiakov, 40 g mlieka, 80 g hledké múky, cesnak, soľ Opláchnuté zemiaky jemne nastrúhame, necháme ustáť a vodu scedíme. Do strúh...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie stehná, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky citrónovej šťavy, soľ, biele korenie Kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olejom a citrónovou šťavou, vlo...
Potrebujeme tieto suroviny:5 mäkkých marhúľ, 250 ml mlieka, 250 ml kyslého mlieka, šťava z polovice citróna, cukor Marhule vykôstkujeme, olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a spolu s ostatným...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g čerstvých fíg, 100 g cukru kryštál, 1 chilli paprička, 1 lyžica citrónovej kôry, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica vody Zmiešame všetky ingrediencie, privedieme k varu a za občasného miešania var...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g jahňacieho mäsa, 150 g koreňovej zeleniny, zväzok mladej cibuľky s vňaťou, 50 g ryže, 1 biely jogurt, 1 vajce, 60 g masti, soľ, petržlenová vňať, 1,5 l vody Umyté mäso nakrájame, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme takmer domäkka. Na ...
|
|