Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g hydinovej pečene, 2 cibule, soľ, olej Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme, pridáme pokrájanú peč...
Potrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 140 g cukru, šťava z 1 citróna, 140 g vlašských orechov, na plnku: 250 g masla + 3 na tvrdo uvarené žĺtky + 200 g práškového cukru + 140 g orechov + 100 g podrvené sušienky + 1 lyžice mlieka, na ľadovú polevu: 120 g bielej čokoládovej polevy + 4 lyžice oleja Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme šťavu z jedného...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zeler, 1 biely jogurt, olej, soľ, cukor, citrón, hrsť vlašských orechov, hrsť hrozienok Zeler ošúpeme, nakrájame na rezance, vložíme do okyslenej a osolenej vody a...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg mastnejšieho bôčika, 30 dkg pečene (bravčové alebo hovädzie), 8 strúčikov cesnaku Bôčik uvaríme a necháme vychladnúť. Vychladnutý bôčik, pečeň a cesnak pomel...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg malín, 2 banány, šťava z jedného väčšieho citróna, 400 g želírovacieho cukru Z umytých malín vyberieme hrsť pekných plodov a odložíme nabok. Ostatné mal...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg jabĺk, šťava z 2 citrónov, 500 g cukru, struk vanilky, niekoľko lístkov mäty piepornej Jablká umyjeme, olúpeme, prekrojíme a zbavíme jadrovníkov. V hrnci zohrejem...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčových rebierok, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica medu, 2 lyžice octu balsamico, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 lyžička nasekaného rozmarínu, soľ, čierne korenie Lyžičku oleja, soľ, korenie, rozotrený cesnak, rozmarín a niekoľko kvapiek ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové rezne, 1 lyžica horčice, 1 lyžica chrenu, 1 nožička pikantnej klobásy, soľ, korenie Rezne umyjeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Každý rezeň potrieme horčico...
Potrebujeme tieto suroviny:čerešne, cukor, želírovací prípravok 2:1 Čerešne vykôstkujeme a umyjeme. Na 1 kg čerešní zasypeme 0,5 kg cukru a dám...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g fazule, 1 cibuľa, 10 g masla, hladká múka, soľ, mletá paprika, 20 g kyslej smotany Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Druhý deň ju uvaríme domäkka. ...
|
|