Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:Špekačky, cibuľa, zelená paprika, paradajky, kečup, 2 lyžice plnotučnej horčice, olej, mleté korenie Na dno zapekacej misy dáme trochu oleja a nakrájanú cibuľu, na ktorú poklad...
Potrebujeme tieto suroviny:2 malé uhorky, 2 zelené papriky, 1 cibuľa, 175 g syra Feta, 1 kg rajčin, 125 g oliv, na bylinkový nálev: 4 lyžice červeného vínneho octu + 12 lyžic oleja + soľ + mleté korenie + posekaná petržlenová vňať + oregano + mäta + horčica Očistené, olúpané uhorky pozdĺžne prekrojíme, lyžicou vyberieme semená a du...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g šošovice, 80 g slaniny, 1 cibuľa, 1 paprika, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bobkový list V miske necháme v studenej vode odstáť šošovicu. V hrnci zohrejeme olej, op...
Potrebujeme tieto suroviny:5 syrov camembert, cibuľa, chilli papriky, cesnak, 30 guličiek celého čierneho korenia, 15 guličiek nového korenia, 3 bobkové listy, soľ, mletá sladká paprika, slnečnicový olej Syry pozdĺžne rozpolíme a vnútornú plochu pomažeme roztlačeným cesnakom so ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 200 g údeného mäsa, 200 g múky, 2 vajcia, 20 g masla, 20 g strúhanky, soľ, kúsok masla na obrúsok Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pretrieme. Múku preosejeme, pridáme zemi...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g kalerábu, 100 g polotučného tvarohu, 20 g tvrdého syra, soľ, čierne korenie, 1 čili paprička Na jemnom strúhadle nastrúhame kaleráb a syr, pridáme tvaroh a nadrobno nas...
Potrebujeme tieto suroviny:8 zelených paprík, 4 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, 50 ml octu, soľ, mleté čierne korenie Papriky opečieme na panvici alebo upečieme v rúre. Stiahneme z nich kožu, u...
Potrebujeme tieto suroviny:10 dkg strúhanej nivy, 5 dkg masla, 1 lyžička sardelovej pasty, korenie, 5 dkg tvrdého syra, trocha tvrdého syra na obalenie Nivu, maslo a sardelovou pastu vyšľaháme, vmiešame nastrúhaný syr a dochutí...
Potrebujeme tieto suroviny:30 dkg diétnej salámy, paradajkový pretlak, tatárska omáčka, kyslá uhorka, cibuľa Salámu pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo postrúhame na strúhadle, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g mäkkej salámy (napr. gothaj), 200 g suchého salámy (herkules), 200 g 40% eidamu, 1 väčšia biela cibuľa, 1 väčšia červená cibuľa, 1 polievková lyžica oleja, biely vínny ocot, čerstvo hrubo mleté korenie, hrsť nasekanej petržlenovej vňate Údeniny nakrájame na rovnaké tenké rezance, cibuľu olúpeme a nakrájame na k...
|
|