Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:750 g nízkej roštenky, 100 g oleja, 15 g hladkej múky, 3 dl vývaru, worcester, soľ, čierne korenie Roštenec zbavíme tuku a blán, lojovitú časť narežeme šikmými rezmi na štvor...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g slaniny, 600 g zemiakov, 1 menšia hlávka kapusty, 0,5 l kyslej smotany, 30 g hladkej múky, soľ, ocot Olúpané surové zemiaky nakrájame na rezance, prelejeme vriacou vodou, osolí...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg jabĺk, 550 g práškového cukru, 6 vajec, 2 dcl oleja, 2 dcl vody, 300 g polohrubej múky, 150 g maku, pol balíčka prášku do pečiva, čokoládová poleva Očistené jablká nakrájame na kocky a podusíme so 100 g cukru. Žĺtka vymieša...
Potrebujeme tieto suroviny:12 špekáčikov, 2 cibule, 12 feferonkových strukov, 1 pohár kečupu, 1 fľašu čierneho piva, strúhaný chren Špekáčiky pozdĺžne rozrežeme do polovice, do zárezov vložíme vždy koliesko ...
Potrebujeme tieto suroviny:9 listov želatíny, 500 g tvarohu (40%), 250 ml mlieka, štipka soli, 4 lyžice šťavy z čiernych ríbezlí, 3 lyžice citrónovej šťavy, 50 g práškového cukru, 80 g jemnej horkej čokolády, jemne strúhanej, 1 lyžice lieskových orieškov, na zdobenie: čerešne + trochu šľahačky + čokoládové hoblinky Želatínu dáme do studenej vody napučať. Tvaroh, mlieko a soľ vyšľaháme do ľ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kelímok vanilkovej a višňové zmrzliny, kompótové višne (cca 460 g), 0,25 l šľahačky, 2 vanilkové cukry, 2 cl višňovky Zmrzlinu dáme do chladničky. Sklenené poháre dáme vychladiť. Višne zlejeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:uhorky, mrkva Uhorky a mrkvy ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a rozmixujeme....
Potrebujeme tieto suroviny:3 prezreté banány, 3 lyžice cukru Ošúpané banány prekrojíme pozdĺžne na polovice. Na panvici skaramelizujeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 uhorka, 4 menšie paradajky, 1 korenený biely syr, 1 lyžica dobré horčice, korenie Uhorku olúpeme, nakrájame na menšie kocky, pridáme nakrájané paradajky, nak...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g jahôd(kompót,čerstvé alebo mrazené), 75 ml ríbezľového džemu, 2 lyžičky maizeny, 2 lyžice citrónovej šťavy, zmrzlina Všetko povaríme, kým sa jahody mierne nerozvaria a omáčka nezhustne. Hotovo...
|
|