Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 vrecúško cestovin (fľaky), 2 banány, 4 marhule, 500 g tvarohu, 250 ml mlieka, 50 g masla, 3 vajce, soľ, 3 lyžice cukru V osolenej vode uvaríme cestoviny, zlejeme vodu, prepláchneme studenou vodo...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g masla, 60 g medvedieho cesnaku, soľ Maslo necháme zmäknúť, potom pridáme medvedí cesnak, rozmixujeme dohladka a...
Potrebujeme tieto suroviny:500 ml mäsového vývaru, 200 ml smotany, 30 g masla, 30 g múky, soľ, mleté čierne korenie, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška Maslo roztopíme v hrnci. Šľahačom zašľaháme múku, zalejeme mäsovým vývarom ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky múky, 1 hrnček cukru, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1/2 pohára džemu, 2 lyžičky škorice, 1 lyžička sódy bikarbóny Do väčšej misy rozbijeme vajcia a vymiešame ich s cukrom. Primiešame múku z...
Potrebujeme tieto suroviny:100g chrenu, 20g cukru, 1 citrón Do misy dáme cukor, asi z polovice citróna postrúhanú kôru, citrónovú šťavu...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčového bôčika, cibuľa, tuk, mletá paprika, voda, soľ, rasca, 400 g kyslej zeli, hladká múka, mlieko Bravčový bôčik nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju na...
Potrebujeme tieto suroviny:150 dkg čakanky, 2 hrste čerstvých bazalkových listov, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml smotany, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie, olej Čakanku i bazalkové listy umyjeme a natrháme na drobno. Niekoľko lístkov ba...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčovej pečene, 2 dcl sladkej smotany, 1 čajová lyžička Vegety, 1 čajová lyžička soli, 1 dcl oleja, 4 vajíčka Pečeň zomelieme, dobre premiešame s prísadami a nalejeme do vymastenej form...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hovädzieho mäsa, 2 cibule, olej, soľ, čierne korenie, bazalka Mäso umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme a opečieme sprudka na rozohriat...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g broskýň, 3 bielky, 10 g lúpaných mandlí, 3 g masla, cukor, mandle Broskyne rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na plátky. Z bielko...
|
|