Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:kapor, maslo, 1 krabička sardeliek Pekáč vymastíme maslom, do neho naukladáme očistené diely kapra a potrieme ...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g tvarohu, 2 banány, čerstvo vytlačená jablčná šťava Banány nakrájame na kolieska a necháme zmraziť. Potom ich rozmixujeme s tro...
Potrebujeme tieto suroviny:kapusta, klobása, 1 cibuľa, hladká múka, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, rasca, cesnak, kyslá smotana Na prúžky nakrájanú kapustu varíme v osolenej vode. Medzitým pripravíme záp...
Potrebujeme tieto suroviny:125 g bryndze, 20 g masla, 50 g tvarohu, soľ, mleté čierne korenie, bylinky (žerucha + pažítka + kôpor + šťaveľ + borák) Bryndzu vymiešame s maslom, tvarohom, soľou, korením a polovicou posekaných...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kuracích pŕs, 1-2 strúčiky cesnaku, niekoľko malých paradajok, soľ, korenie, olej, petržlenová vňať, široké rezance Cesnak nakrájame na tenké plátky (alebo prelisujeme) a veľmi krátko opražím...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého bravčového mäsa, 7 šampiňónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, olej Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrája...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g miešanej mrazenej zeleniny, 120 g jemnej salámy, 4 vajcia, 200 ml mlieka, 160 g polohrubej múky, soľ, 5 lyžic oleja Mrazenú zeleninu udusíme domäkka. Salámu pokrájame na malé kocky. V mlieku ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g hladkej múky, 250 g masla, 1 vaječný žĺtok, 150 g kyslej smotany (14-18% tuku), 1 lyžička octa, 2 lyžičky soli Všetky ingrediencie vymiesime na hladké cesto a necháme hodinu v chlade ods...
Potrebujeme tieto suroviny:15 zemiakov, 125 g bryndze, kyslá smotana, strúhaný syr, 2 lyžičky masla, soľ, pažítka Zemiaky umyjeme a aj so šupkou uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky vy...
Potrebujeme tieto suroviny:šalátové uhorky, hladká múka, strúhanka, vajcia, olej, soľ Uhorky ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska a osolíme. Potom je postupne ...
|
|