Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 malé marhule, 2 žĺtky, 90 g cukru, 2,5 dcl mlieka, 2 bielky Vo vodnom kúpeli vymiešame všetky suroviny okrem bielkov. Až zmes zhustne, ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 300 g anglickej slaniny, 200 g šampiňónov, 2 cibule, cesnak, nastrúhaný syr, soľ, drvená rasca, 1 lyžica sójovej omáčky, olej Zemiaky ošúpeme a nakrájame na klinky. Zapekaciu misu vymastíme olejom, vlo...
Potrebujeme tieto suroviny:4 zelery, 100 g húb, 50 g ryže, 1 vajce, 1-2 lyžice strúhanky, 30 g tuku, 10 g hladkej múky, citrónová šťava, soľ, zelená petržlenová vňať Zelery olúpeme, umyjeme a v horúcej osolenej vode uvaríme do polomäkka. Pot...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g mäsa zo sumca, 2 cibule, 2 papriky, 2 paradajky, 300 ml kyslej smotany, 400 g tvarohu, olej, soľ, čierne korenie, mletá paprika, cesnak, petržlenová vňať Z cibule, papriky a paradajok pripravíme gulášový základ, ktorý niekoľkokrá...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, cibuľa, tvaroh, jogurt, nasekané mandle, olej, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky uvaríme, zlejeme a potom prepasírujeme, pridáme nadrobno nakrájanou...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 100 g rozpusteného masla, pol hrnčeka mlieka, 1 prášok do pečiva, hrozienka, oriešky Všetky suroviny zmiešame, cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej bábovkov...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g údeného lososa, 50 g hrubej soli, 70 g práškového cukru, 1 lyžička mletého bieleho korenia, 2 viazaničky kôpru Vyberieme si pekného mäsitého lososa. Rozrežeme ho na dĺžke predne pod chrb...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g strúhanej mrkvy, 2 syry Žervé, 50 g masla, mlieko (podľa potreby), soľ, citrónová šťava Žervé roztlačíme vidličkou, zriedime mliekom, pridáme nastrúhanú mrkvu, oso...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, cibuľa, soľ, korenie, cukor, olej, ocot Zemiaky uvaríme v šupke. Ešte teplé zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a p...
Potrebujeme tieto suroviny:60 g krupice, 40 g tuku, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1250 ml vývaru z kostí, soľ, zelená petržlenová vňať Do rozohriatého tuku vložíme krupicu a doružova opražíme. Potom pridáme oči...
|
|