Dnes je streda, 01. mája, meniny má: NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:50 g droždia, 150 g špenátu, 1 cibuľa, olej, 1,5 l vývaru, 2 lyžice mletých ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Potom pridáme droždie, spen...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, cibuľa, čerstvé (alebo sušené) huby, soľ, olivový olej, čerstvá petržlenová vňať, kyslá smotana Zemiaky uvaríme. Huby zaliate trochou vody podusíme. Až zmäknú, pridáme kys...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g šošovice, 1 cibuľa, 500 g šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, šťava z jedného citróna, 1 lyžica nasekaného kôpru, 100 ml oleja, cukor, soľ, čierne korenie Šošovicu uvaríme do mäkka v mierne osladenej a osolenej vode. Scedíme a zal...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčového stehna, 4 plátky moravského údeného mäsa, cibuľa, cesnak, soľ, rasca, mleté čierne korenie, bylinkové maslo, horčica Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakroj...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g húb, 1 šálka smotany, maslo, 1 lyžica múky, 3 šálky mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Z múky a masla pripravíme riedku svetlú zápražku a vymiešame ju so smotanou...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, cibuľa, tvaroh, jogurt, nasekané mandle, olej, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky uvaríme, zlejeme a potom prepasírujeme, pridáme nadrobno nakrájanou...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g rybacieho filé, 1 cibuľa, 40 g masla, 1 lyžica hladkej múky, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 100 g strúhaného chrenu, soľ, citrón Cibuľu pokrájame na kolieska a opečieme na masle, pridáme nakrájané a posol...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g guľatozrnnej ryže na rizotto (Arborio alebo Carnaroli), 2,5 dcl kokosového mlieka, 2 dcl ryžového mlieka, 50 g trstinového cukru, hrsť čerstvých jahôd, hrsť čerstvých malín, vetvička čerstvej mäty Do hrnca nasypeme ryžu, pridáme 1 dcl mlieka a za stáleho miešania varíme. ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g jahôd, 1 broskyňa, 0,5l broskyňového džúsu, 0,5 dcl jahodového džúsu Broskyňu rozpolíme, vyberieme z nej kôstku, olúpeme, rozmixujeme a premieša...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g amura, 80 ml bieleho vína, 100 ml kečupu, sardelová pasta, cesnak, soľ, sušená petržlenová vňať, olej Na oleji speníme na plátky nakrájaný cesnak. Porciu amura osolíme, potrieme...
|
|