Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:600 g predného teľacieho mäsa, 3 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice masti, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžičky rasce, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 300 ml svetlého piva, 2 krajce chleba bez kôrky Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme dozlatista na masti. Pridáme teľacie m...
Potrebujeme tieto suroviny:6 zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 2 struky cesnaku, 1 l vody, 1 lyžica masti Okrúžľame zemiaky, umyjeme, dáme variť do osolenej vody. Keď bude voda vrie...
Potrebujeme tieto suroviny:3 kg marhúľ, 600 g cukru krupica, 20 g vanilkového cukru, 1 l vody Do vody pridáme oba cukry, privedieme k varu a hneď sudnáme z ohňa. Marhule...
Potrebujeme tieto suroviny:zrelé šípky, cukor Šípky zbavíme jadierok, rozmixujeme, prepasírujeme cez sito, zvážime a prid...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kyslej kapusty, 200 g údenej klobásy, 30 g sušených húb, 100 g sušených sliviek, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 130 g hrubej múky Kapustu zalejeme vodou, pridáme umyté posekané huby, slivky, klobásu a varí...
Potrebujeme tieto suroviny:50 dkg mladej fazuľky, 2 cibule, 4 lyžice oleja, 2 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 lyžičky mletej červenej papriky, petržlenová vňať, 1 jogurt Pokrájanú fazuľku podusíme v osolenej vode domäkka. Na oleji speníme nadrob...
Potrebujeme tieto suroviny:rožky, kečup, oregano, saláma, tvrdý syr Rožky nakrájame na kolieska a naukladáme na plech. Každý kúsok potrieme keč...
Potrebujeme tieto suroviny:2 šaláty little gem, 250 g malých paradajok, 250 g kvalitného salámy, 2 cibule, 1 lyžica masti, korenie, mletá pálivá paprika, tymián Šalát natrháme a pridáme nakrájané paradajky. Salámu nakrájame na kocky, na...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg údeného úhora, 1 l 10° piva, 50 g cibule, 10 g soli, čierne korenie, 1citrón Úhora nakrájame na cca 150 gramové porcie. Do piva pridáme cibuľu nakrájanú...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčovej krkovičky, 200 g nastrúhaného syra, 250 ml červeného vína, 40 ml koňaku, 2 paradajky, 4 strúčiky cesnaku, 100 ml olivového oleja, tuk na pečenie, lyžica nasekaného oregana, 1 čajová lyžička nasekanej šalvie, lyžica nasekanej bazalky, lyžica nastrúhanej citrónovej kôry Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a...
|
|