Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:krevety mrazené olúpané, 1 šľahačka, 100 ml majonézy, kečup, worčestrová omáčka, citrónová šťava Krevety rozmrazíme, ponoríme ich do teplej slanej vody, necháme prejsť varo...
Potrebujeme tieto suroviny:5 lyžíc bieleho jogurtu, zväzoček kôpru, 3 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie Cesnak olúpeme a čo najjemnejšie vymiešame s troškou soli. Pridáme vrchovat...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mletého mäsa, 2 nožičky párkov, cibuľa, cesnak, 3 uhorky, žemle, trocha mlieka, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, maslo Z mletého mäsa a 2 v mlieku rozmáčených žemlí, vytlačených, vymiesime cesto...
Potrebujeme tieto suroviny:kúsok upečeného kolená, oškvarky (alebo masť), 1 cibuľa, cesnak, soľ, čierne korenie, dijonská horčice Mäso pokrájame na menšie kúsky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, škvarky a...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g mäkkej salámy (napr. gothaj), 200 g suchého salámy (herkules), 200 g 40% eidamu, 1 väčšia biela cibuľa, 1 väčšia červená cibuľa, 1 polievková lyžica oleja, biely vínny ocot, čerstvo hrubo mleté korenie, hrsť nasekanej petržlenovej vňate Údeniny nakrájame na rovnaké tenké rezance, cibuľu olúpeme a nakrájame na k...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g droždia, 150 g špenátu, 1 cibuľa, olej, 1,5 l vývaru, 2 lyžice mletých ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Potom pridáme droždie, spen...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g bravčového pliecka, 300 g ryže, 2 lyžice sterilizovaného hrášku, soľ, 40 g oleja, 80 g tvrdého syra Ryžu preberieme, sparíme vriacou vodou, necháme v sitku odkvapkať, dáme do ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg banánov, pol lyžičky tlčeného klinčekov, šťava z 1 citróna, 750 g cukru, 1 dcl rumu (Havana) Olúpané banány nakrájame, rozvaríme s 1 litrom vody a pomaly varíme dohusta...
Potrebujeme tieto suroviny:1 menšie bravčové koleno, 0,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, 20 g sušených húb, 2 strúčiky cesnaku, soľ, rasca, mleté čierne korenie, 2 lyžice masti, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica mletej červenej papriky, 200 ml mlieka, 200 g kyslej smotany Koleno umyjeme, kožu viackrát narežeme, vložíme do hrnca, zalejeme litrom v...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, cibuľa, čerstvé (alebo sušené) huby, soľ, olivový olej, čerstvá petržlenová vňať, kyslá smotana Zemiaky uvaríme. Huby zaliate trochou vody podusíme. Až zmäknú, pridáme kys...
|
|