Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g makarónov, 100 g šunky, 50 g údenej slaniny, 100 g nastrúhaného syra, 40 g paradajkového pretlaku, 100 ml bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ Makaróny uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. Údenú slan...
Potrebujeme tieto suroviny:1,25 l silného hovädzieho vývaru, 4 žĺtky, 4 lyžice strúhaného syra, 1 dcl 12% smotany, pažítka Do 4 polievkových tanierov alebo misiek vložíme žĺtky, posypeme nastrúhaným...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 250 g hrubej múky, 150 g hrubej krupice, 250 g anglickej slaniny, 1 väčšia cibuľa, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ, 2 lyžice masla, 2 lyžice masti Zemiaky uvaríme v šupke. Ešte teplé ich nastrúhame na jemnom strúhadle, pri...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg jahôd, 150 g cukru Jahody umyjeme, rozmixujeme, pridáme 0,5 l vriacej vody, premiešame a pretr...
Potrebujeme tieto suroviny:hrsť čerstvého kôpru, 200 ml kyslej smotany, 1 strúčik cesnaku, trochu šťavy z citróna, soľ, mleté čierne korenie Kôpor umyjeme, osušíme, nasekáme nadrobno, pridáme kyslú smotanu, prelisova...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hladkej múky, 200 g najemno nastrúhanej mrkvy, 300 g zmäknutého stuženého tuku, vanilkový cukor na obaľovanie Z mrkvy, tuku a hladkej múky vypracujeme cesto, vyvaľkáme na 5 mm a vykraju...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky roštenky, 2 cibule, 2 vajcia, hladká múka, soľ, čierne korenie, tuk na vyprážanie Plátky roštenky naklepeme, na okrajoch nakrojíme a osolíme a okoreníme z o...
Potrebujeme tieto suroviny:1 tuniak v konzerve, 1 tvaroh (najlepšie hrudkovitý), soľ Tuniaka z konzervy dáme do misky, pridáme tvaroh, trošku soli a zmiešame....
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mäkkého tvarohu, 150 g kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, pažítka Pažítku nasekáme, cesnak prelisujeme. Tvaroh zmiešame so smotanou, pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčovej krkovičky, 2 lyžičky mletej rasce, 1 lyžica kečupu, 30 g hladkej múky, 50 g masti, soľ, mleté čierne korenie Krkovičku opečieme vcelku na rozpálenej masti zo všetkých strán. Potom osol...
|
|