Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:kuracie prsia, 1 cibuľa, 1 pór, 3 paradajky, sterilizovaná kukurica, sójová omáčka, glutasol, pohár vody, pohár vína, škrob Nakrájané mäso na rezance pokapame sójovou omáčkou, zaprášime škrobom a za ...
Potrebujeme tieto suroviny:8 rajčiakov, 200 g bryndze, 50 g masla, 2 mladé cibuľky, soľ, mletá červená paprika, rasca, pažítka Maslo dobre vymiešame, pridáme bryndzu, soľ, lyžičku mletej červenej paprik...
Potrebujeme tieto suroviny:40 dkg mäkkého tvarohu, 5 dkg slaniny, 9 dkg hrubej múky, soľ, štipka drvenej rasce, mleté čierne korenie, 1 vajce, strúhanka na obalenie Tvaroh vymiešame so soľou a korením, pridáme vajce, na kocky nakrájanú rozš...
Potrebujeme tieto suroviny:250 ml silnej čiernej kávy, 2 lyžičky cukru, hviezdička badiánu, kúsok celej škorice, pomarančová kôra, 1 dcl brandy Do uvarenej kávy pridáme cukor, korenie a pomarančovú kôru, privedieme do v...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g hladkej múky, 500 g tuku, 250 g práškového cukru, 3 žĺtka, pikantný ríbezľový lekvár, čokoládová poleva, postrúhaná citrónová kôra Múku s cukrom, tukom, žĺtkami a postrúhanou citrónovou kôrou zmiešame na hl...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg rebarbory, 1 citrón, 500 g cukru krupica (alebo želírovací cukor) Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme s trochou vody, kým...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčší zeler, 6 vajec, majonéza, horčica, smotana, huby z konzervy (šampiňóny, kuriatka), soľ Vajcia uvarte na tvrdo, oddeľte žĺtky a bielky. Uvarený zeler pokrájajte na...
Potrebujeme tieto suroviny:5 banánov, 5 lyžíc rumu, 3 lyžice cukru, kúsok masla, šľahačka, čokoláda Banány olúpeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, vložíme do maslom vymasten...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g pšena, 1 cibuľa, 4 lyžice oleja, 1-2 paradajky, soľ, korenie, voda (dvojnásobný objem pšena) Pšeno na sitku sparíme vriacou vodou. Sparíme aj paradajky, olúpeme ich a p...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kapra, 3 vajcia, 2 bielka, petržlenová vňať, 150 g tvrdého syra, 0,5 dcl rumu Očisteného kapra uvaríme v osolenej vode. Potom mäso vykostíme, pridáme nad...
|
|