Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, vajce, 100 g syra s modrou plesňou, strúhanka, citrónová šťava, olej, mleté biele korenie, soľ Vyčistené pstruhy osoľte, okoreňte, obaľte vo vajci, v postrúhanom plesňovo...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g zemiakov, 1 cibuľa, 2 mrkve, 2 sterilizované uhorky, sterilizovaný hrášok, 2 vajce uvarené natvrdo, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot, 150 g majonézy Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na malé ko...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 25-30 dkg hrubej múky, maslo, lekvár, soľ, cukor, mak Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom vodu necedíme, ale...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, soľ, majoránka, tymián, oregano, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice strúhanky, olej Mleté mäso riadne premiešame s vajcami, nadrobno nakrájanou cibuľou, roztla...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 3 väčšie jablká, 50 g cukru, 1 škoricový cukor, olej Z múky, vajec, cukru a mlieka si urobíme tradičné palacinkové cesto, do kto...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g špagiet, 2 kyslej smotany, 5 strúčikov cesnaku, 200 g mandlí, 20 g masla, olej, soľ Cestoviny uvaríme podľa návodu. Kyslú smotanu zmiešame s roztlačeným cesnak...
Potrebujeme tieto suroviny:huby, soľ, hladká múka, vajce, strúhanka, olej Huby očistíme a oddelíme hlavičky od nožičiek, väčšie hlavičky a nožičky na...
Potrebujeme tieto suroviny:5 plátkov šunky, 1 rozotierateľný syr, 6 lyžice chrenu, 3 rožky Plátky šunky potrieme syrom rozmiešaným s chrenom, stočíme do rúrky a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:8 veľkých zemiakov, 250 g šampiňónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 g masla, 1 žĺtok, 4 lyžice mlieka, petržlenová vňať, pažítka, 200 ml vývaru Nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme plátky húb a nadrobno nakrájaný ...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g roštenky, 100 g masla, 250 g špargle, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať Z roštenky nakrájame 4 plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a na polovici ...
|
|